Arriben els bombos i les boles pel sorteig de la Grossa de Sant Jordi a Girona

La gala tindrà lloc demà a la una de la tarda

A les dotze del migdia han arribat els bombos i les boles que es faran servir divendres a partir de la una de la tarda per fer el sorteig de la Grossa de Sant Jordi 2018. La sala simfònica de l'Auditori de Girona acull el programa que produeix i emet en directe TV3 durant es farà la rifa. La ciutat apadrina el premi perquè va ser el municipi que va repartir el primer premi l'any passat.

Durant la cerimònia, i a banda del programa especial, el web de Loteria de Catalunya també donarà els detalls de tots els números premiats. A més, oferirà la possibilitat de consultar a través d'un cercador si un bitllet ha resultat premiat.

La Grossa de Sant Jordi 2018 té una tirada de 9,2 milions d'euros, 8 milions en paper i 1,2 milions on line (per internet o a través dels terminals dels punts de venda). Es podran comprar bitllets fins a una hora abans del sorteig al web de Loteria de Catalunya, als 2.100 punts de venda o als supermercats Bon Preu.

La segona edició de la Grossa de Sant Jordi repartirà més de 6 MEUR en premis. Hi haurà cinc grans premis. El primer està valorat en 20.000 euos per euro jugat, és a dir, 100.000 euros per cada bitllet de 5 euros. El segon premi atorgarà 6.500 euros per euro jugat (32.500 euros per bitllet de 5 euros); el tercer, 3.000 euros per euro jugat (15.000 euros per bitllet); el quart donarà 1.000 euros per euro jugat (5.000 per bitllet), i el cinquè, 500 euros per euro jugat (2.500 per bitllet).

A banda dels 2.100 punts de venda habitual dels productes de Loteria de Catalunya, la Grossa de Sant Jordi també es pot adquirir a una xarxa complementària formada per cadenes de supermercats com Bonpreu, Carrefour, Caprabo, Condis, Sorli i El Corte Inglés, i estacions de servei com Repsol, Petrocat i Cepsa, entre d'altres. Això suma un total de 1.500 punts de venda.

Cobrar fins al 26 de juliol

Els premis es podran cobrar durant els 90 dies després de la data del sorteig, és a dir, fins al 26 de juliol, a la seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via 639, de Barcelona. Els números que s'hagin adquirit per Internet es cobraran automàticament al compte des d'on es van adquirir els bitllets.

Els premis també es pagaran als més de 2.100 punts de venda habituals (estancs, llibreries, quioscos o bars) que actualment comercialitzen la resta de productes de Loteria de Catalunya i als establiments dels supermercats Bon Preu que tinguin instal·lat el terminal.

Per cobrar els premis s'haurà de presentar el bitllet original de la Grossa de Sant Jordi 2018.