L'ampliació en 144.000 m² de polígon de Cornellà de Terri començaran a finals del 2019

Avui s'aprovarà definitivament el pla parcial del sector industrial

Des de l'Ajuntament de Cornellà del Terri celebren que la tramitació de l'ampliació del polígon industrial Pont-Xetmar vagi a bon ritme. Preveuen que les obres puguin començar a finals del 2019, amb la urbanització de la zona i la construcció de les noves naus. Els promotors de l'ampliació són onze empreses que s'han agrupat per instal·lar-se en uns terrenys que fan 144.000 metres quadrats a la zona sud de l'antic polígon industrial de Pont-Xetmar. La inversió prevista és de 5 MEUR que assumiran les empreses. Tres de les companyies vindran de fora i les vuit restants ja estan instal·lades a l'antic polígon però necessitaven més espai per poder continuar amb l'activitat.

Aquest dijous el ple de l'Ajuntament portarà l'aprovació definitiva del pla parcial, de manera que el següent pas serà la redacció del projecte d'urbanització que haurà de seguir "les regles del joc" incloses en el pla amb temes com ara altures o vials, segons explica l'alcalde del municipi, Salvador Coll. Considera que les empreses han hagut d'ajustar-se a les normatives vigents però que també han pogut especificar les seves necessitats perquè "tenien molt clar" què hi volien fer. El que també s'ha buscat, segons Coll, és que aquesta part nova "no trenqui" amb la imatge del polígon que ja hi ha i que es vegi una mena de continuïtat.

Per altra banda, el pla especial també inclou la cessió a l'Ajuntament d'un terreny per a un equipament a l'entrada del polígon i una parcel·la industrial dins el mateix polígon. La superfície i la situació exacte dels espais cedits s'acabarà de concretar en el projecte d'urbanització. El consistori no té decidit els usos però no descarten que en un futur s'hi pogués construir un institut que donaria servei a tota la comarca i a municipis veïns. La decisió, però, depèn del Departament d'Ensenyament que actualment no contempla aquesta opció.

Uns 500.000 euros per millorar l'entrada

En paral·lel a l'ampliació del polígon, l'Ajuntament s'ha compromès a impulsar les obres de millora de l'entrada de l'antic polígon des de l'autovia (on hi ha l'edifici abandonat de Banyoles Park) i que connectarà amb l'ampliació industrial. S'aprofitarà per millorar el clavegueram de les naus que ja hi ha, s'instal·laran fanals i es millorarà el ferm. "Ens interessa que les obres es facin en paral·lel i que s'aprofiti per passar els serveis", afirma l'alcalde. Sense el projecte redactat, que es preveu que estigui enllestit a finals d'aquest any, no hi ha una xifra exacte del que costarà l'obra però el consistori calcula que no superarà els 500.000 euros.