Palamós fomenta la cuina entre els joves

Els participants tenen entre 14 i 22 anys

L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palamós va iniciar dijous el curs de cuina per a joves “Actualitza el teu menú!”, una proposta formativa que pretén oferir al jovent del municipi els coneixements bàsics per a poder elaborar una cuina senzilla, equilibrada, saludable i econòmica amb receptes i menús fàcils i pràctics per al dia a dia. Aquesta proposta està especialment pensada per a joves que han anat o aniran aviat a viure fora de casa, ja sigui per anar a un pis d’estudiants o perquè s’han emancipat.

El curs, totalment gratuït, ha hagut d'ampliar el nombre de places previstes a causa de l'alt nombre d'inscripcions, i de les 15 inicials s'ha passat a les 23.

Els joves participants tenen edats d'entre 14 i 22 anys, i reben aquesta formació de la mà de Xavier Jabato, cuiner professional i propietari del restaurant palamosí "Maria de Cadaqués". L'activitat té lloc a l'equipament municipal de l'Espai del Peix durant tres dijous, concretament el 19, 26 d’abril i 3 de maig, de 18 a 19.30 h.

Per a realitzar els àpats proposats en aquest curs es prioritzen productes de temporada, o bé aquells productes que es poden aconseguir ara a un bon preu i que es poden conservar congelats per a ser consumit més endavant. El curs de cuina “Actualitza el teu menú!” permet conèixer i aprofundir en els mètodes de conservació, l’estalvi en la compra i l’elaboració dels àpats.

Una variada oferta lúdica i formativa per als joves
El curs de cuina per a joves que ahir es va iniciar forma part del ventall de cursos i tallers que organitza durant aquest segon trimestre de l’any l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palamós mitjançant el Punt Jove.

En total tenen lloc sis tallers o cursos, amb temàtiques tan diverses com un taller d'autodescoberta i creixement personal, d'edició de vídeos, de foment del teatre o bé de la realització d'activitats lúdiques com els jocs de pistes.