Descobreixen un punt de cria de galls per a baralles il·legals a la Font de la Pólvora

Els Mossos van descobrir un bloc tapiat amb animals ferits i morts

Un dispositiu conjunt per prevenir el frau elèctric al barri de la Font de la Pólvora de Girona ha posat al descobert un punt de cria de galls per a baralles il·legals. Durant l'operatiu, diverses patrulles van localitzar un bloc de pisos, situat al carrer Acàcies, que estava completament tapiat però que tenia un petit forat. Quan els agents hi van accedir, van trobar, a la tercera planta, diverses gàbies i instal·lacions amb aquests animals.

En total, van trobar set galls en gàbies individuals, diverses gallines i algun pollet. Alguns d'ells tenien la cresta amputada i els esperons del darrera molt desenvolupats. També en van trobar de morts i malferits, a més de diverses ampolles buides de penicil·lina i antibiòtics per injectar als animals. Tots els animals han estat recollits per la brigada de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona.

Els mossos han obert una investigació per localitzar els responsables de la seva cria. Se'ls podria acusar d'un delicte de maltractament animal a més de diverses infraccions administratives.

Pel què fa al dispositiu del frau elèctric, els agents van fer diferents actuacions a 52 pisos de sis edificis diferents on s'estava defraudant fluid elèctric. Les inspeccions van permetre trobar múltiples fusibles amb el pont fet, una situació que podria haver acabat desencadenant en un incendi. A prop dels immobles on es va dur a terme l'operatiu, també s'hi van trobar dues motocicletes amb la ITV en vigor però sense l'assegurança pertinent.