La Fiscalia investiga l'alcalde de Verges per un delicte d'odi

Hauria vinculat la Guàrdia Civil amb la punxada massiva de rodes

La Fiscalia de Girona està investigant l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, per un presumpte delicte d'incitació a l'odi cap a "la nació espanyola i la Guàrdia Civil". L'acusen de fomentar l'animadversió envers el cos policial després que el 4 d'octubre Sabater denunciés la punxada massiva que va patir el municipi la nit anterior i que va deixar més de 160 vehicles amb les rodes malmeses.

El batlle va assegurar davant dels mitjans de comunicació que no es tractava d'un fet "fortuït" i va apuntar directament cap a la Guàrdia Civil i la policia espanyola, a qui va acusar d'anar "de dia uniformats i de nit incontrolats".

A més, va relacionar els actes vandàlics amb el fet que durant l'1-O van impedir l'entrada dels cossos policials al municipi amb tractors i jardineres. "Nosaltres seguirem amb mobilitzacions modèliques i pacífiques i ells amb aquestes accions", va dir tot afegint que "el que ha passat avui és totalment inacceptable".

La citació de Sabater per declarar als jutjats de la Bisbal d'Empordà per aquests fets està pendent de data definitiva.

Identificar els responsables

El municipi es va despertar aquest dia amb pràcticament tots els vehicles que hi havia al carrer amb les rodes punxades. Per intentar identificar-ne l'autor o autors, el consistori va demanar col·laboració ciutadana i, a través de les xarxes socials, va emplaçar a tots aquells que tinguessin càmeres de videovigilància a comunicar-ho per poder visionar les imatges dels punts on s'havien produït els incidents.

Paral·lelament, van presentar denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, que van desplaçar diversos agents al consistori perquè els veïns poguessin presentar les seves. Diversos tallers es van oferir a fer reparacions gratuïtes perquè els afectats poguessin fer front als desperfectes.

Actes vandàlics a diversos municipis gironins

Aquest no va ser l'únic municipi afectat per aquests actes vandàlics . A Girona n'hi van aparèixer una vintena, a Medinyà, 13; a Sarrià de Ter, 16 i a Llagostera, 5. En un comunicat, la CUP (la formació que governa al municipi) assegura que una setmana després, però, el jutjat de la Bisbal d'Empordà va arxivar el cas perquè no van poder identificar-ne l'autoria.