El Terracotta Museu acull una antologia ceràmica de Javier Garcés

120 persones van assistir a la inauguració

Al voltant de 120 persones van assistir ahir a la tarda a la inauguració de la nova exposició del Terracotta Museu, dedicada a Javier Garcés. Seguidament, la mateixa sala d'exposicions ha estat l'escenari del concert d'un dels joves cantants revelació de la població, Pau Blanc.

Xavier Rocas, conservador del museu, ha donat la benvinguda als assistents. La presentació ha estat a càrrec del reconegut ceramista Joan Raventós, amic i gran coneixedor de l'obra de Javier Garcés. A parlat dels referents artístics de Garcés, que ha definit como una persona amb una gran disciplina artística i un gran amic de l'observació i el detallisme.

Javier Garcés, persona de poques paraules, ha fet una breu intervenció d'agraïment. Han tancat l'acte oficial els dos regidors del museu, Carles Puig i Enric Marquès, que han excusat la presencia de l'alcalde per motius de salut.

Durant l'acte també s'han anunciat les activitats complementaries a l'exposició. Una de les activitats serà la presentació d'un catàleg que formarà part d'un projecte d'edicions col·lacionables. La segona proposta serà un taller d'escultura ceràmica que estarà obert a tots aquells interessats en el procés de creació artística, independentment del seu nivell artístic, serà una gran oportunitat ja que el realitzarà el mateix Javier Garcés. Finalment, també es programarà una visita combinada, l'artista obrirà les portes del seu taller i convidarà als assistents a una visita comentada per ell mateix a l'exposició, que es pot visitar fins al 23 de juliol al Terracotta Museu.

Finalment, el cantautor bisbalenc Pau Blanc ha passat a tenir el protagonisme amb un concert amb els temes del seu primer treball discogràfic El Jou (2017).

Javier Garcés. Escultures ceràmiques

Es tracta d'una mostra de caràcter antològic dedicada a l'’obra escultòrica en ceràmica d'aquest artista resident i fill adoptiu de l'Empordà. Javier Garcés (Saragossa, 1959) és un dels autors més influents i reconeguts en aquesta disciplina. La sala d'exposicions temporals mostrarà un recorregut per la seva producció escultòrica realitzada en ceràmica a través d'una acurada selecció de peces que volen reflectir tota una trajectòria de treball intens. Aquestes peces es veuran acompanyades amb dibuixos d'un gran detallisme que reforcen el discurs i donen una nova mirada a les peces ceràmiques. Obres d'un realisme colpidor i molt personal que permetran copsar el seu gran domini de la tècnica i que no deixen de ser un reflex del seu entorn humà més proper (familiars, amics...).