L'hivern es resisteix a desaparèixer i la neu deixa estampes de postal en plena primavera

Els rius baixen força plens

L'hivern es resisteix a marxar i la neu no cessa a cotes altes del Pirineu. En localitats com Espot (Pallars Sobirà), Puigcerdà (Cerdanya) o Vielha (Val d'Aran) s'han despertat blanques i les imatges de postal s'han repetit arreu. Les màquines llevaneu, que ja pensaven haver finalitzat la temporada, han hagut de tornar a sortir i netejar algunes vies on s'hi ha acumulat la neu. El port de la Bonaigua (C-28) està tancat per risc d'allaus i al port del Cantó (N-260) està restringit el pas de camions de 3a categoria. A l'Alt Urgell hi ha tres vies locals per on s'ha de circular amb cadenes. Aquesta neu a les parts baixes és pluja i el cabal dels rius baixa força ple. Alguns pantans com el de la Torrassa (Pallars Sobirà) segueix desembassant aigua amb una comporta de les cinc oberta. Espot entre els dies 10 i 11 d'abril porta acumulats 53,9 litres. Entre el dia 6 i el 9 d'aquest mes ja va registrar 111,7 litres.
 
Al port de la Bonaigua s'han registrat 51,7 litres entre el dia 10 i 11 i ja portava acumulats 97,5 litres entre els dies 6 i 9 d'abril. Pràcticament tota aquesta pluja és en forma de neu i per tant el desglaç encara no ha començat.

Mentre, a la comarca de la Cerdanya l'accés al Túnel del Cadí s'hi ha vist afectat fins poc abans de dos quarts d'una del migdia. De fet, els camions no hi han pogut circular a causa de la neu i s'han quedat aturats a les proximitats del peatge situat al vessant nord. Pel que fa als vehicles, ha estat necessari que ho fessin amb cadenes o pneumàtics especials, fins que les màquines llevaneus han pogut netejar la via. Pel que fa a l'N-260 a la Collada de Toses, al seu pas pel terme d'Alp, s'ha hagut de tallar poc després de dos quarts d'una del migdia a causa d'uns arbres que han caigut a la calçada pel pes de la neu.