La pluja deixa a mitges la fira Contraban de Rabós

El diumenge estava previst un tast de vins de 12 viticultors pel poble

Contraban, la fira de vins de les Alberes de Rabós d’Empordà, va celebrar a mitges la seva segona edició ja que la pluja va obligar a anul·lar la fira del diumenge. En canvi, el temps va permetre que es desenvolupes la jornada tècnica el dilluns. Aquesta va començar amb la xerrada tècnica sobre “Elaboració amb intervenció mínima” a càrrec del tècnic d’INCAVI, investigador i enòleg, Enric Bartra.

Seguidament es va donar pas a la taula rodona composada per: Salvador Garcia-Arbós: gastrònom i periodista, Enric Bartra: tècnic INCAVI, investigador i enòleg, Anna Vicens: sommelier i Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Roger Viusà: sommelier i restaurador “Plaça del Vi 7”, Josep Mitjans Buxens: enòleg a Loxarel, Carme Casacuberta: llicenciada en Ciències Químiques i enòloga, celler Vinyes d’Olivardots, Albert Costa: enòleg i copropietari de Vall Llach i Albert Amat enòleg que va ser-ne el moderador. Una taula plenament transversal que obrí el torn amb la pregunta: “què és un vi natural?”

Durant tot el matí i fins les tres de la tarda els assistents van poder tastar els vins de tots els cellers participants i acompanyar-los amb la cuina de les àvies de Rabós que van preparar “platillo” típicament empordanès amb l’ajuda dels alumnes de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà i les tapes de la cuina d'en Miki.

L’organització s’ha mostrat molt satisfeta amb l’acollida que ha tingut aquesta segona edició. Han estat nombrosos els professionals de la restauració, sommeliers i productors que es varen arribar fins a Rabós per a conèixer els 12 viticultors de petit format de l’Albera.