La Molina tanca la millor temporada de la seva història amb 350.000 visitants

L'ocupació hotelera ha fregat el ple a les tres estacions gironines

Tres de les quatre principals estacions d'esquí gironines tanquen aquest diumenge la temporada d'hivern. I ho fan amb sensacions diferents. La notícia positiva és La Molina que abaixa la persiana amb la satisfacció de tancar amb rècord de forfets venuts, i de gruixos de neu acumulats – aquest diumenge està per sobre dels dos metres a cotes altes -. Tot plegat en el 75è aniversari de l'estació. "Ha estat un any fantàstic i tenint en compte que ja veníem d'una gran temporada, encara ens fa estar més orgullosos", comenta la directora comercial de l'estació, Marta Viver.

Una de les claus, explica, ha estat la capacitat que han tingut per consolidar el client. "Hem incrementat la venda del forfet de temporada, que és el que fa que mantenir els visitants". A més, la política de tarifes ha fet més atractiu desplaçar-se a La Molina, ja que s'han ajustat a les "diferents necessitats" dels visitants.

Des de l'estació també han comprovat un "clar augment" del forfet on-line. "Molta gent ha escollit aquesta opció, i així s'estalvien les cues un cop arriben", concreta Viver. L'opció Alp 2500, que permet esquiar a La Molina i Masella, també ha estat un atractiu pels amants dels esports d'hivern.

Viver, però, deixa clar que el més important ha estat el temps. Les fortes nevades que han deixat gruixos de neu per sobre dels dos metres han permès completar una temporada "històrica". De fet, La Molina ha mantingut obert una setmana més del què tenia previst, per poder donar resposta als visitants que han volgut allargar fins al final.

A Vall de Núria les sensacions també són "bones", tot i que no tant com a La Molina. El seu director, Toni Casals, recorda que l'estació d'esquí és molt petita, i que la seva oferta és "transversal". "Aquí hi ha diversos atractius com el cremallera, o el Santuari que són un complement a l'esquí", assenyala.

El director explica que el públic que s'acosta a la Vall de Núria és familiar, i que no està centrat només en els esports d'hivern. A més, recorda Casals, també tenen molts visitants de segones residències de pobles propers com Queralbs o la Vall de Ribes.

Temporada irregular a Vallter 2000

On les sensacions no són tant bones és a Vallter 2000. L'estació ha vist com vivia una temporada irregular i molt condicionada pel temps. A l'inici va patir la falta de nevades, i les temperatures altes que hi van haver va fer que només es pogués obrir la part de practicants, i en conseqüència, es va aplicar la tarifa reduïda.

Les nevades del gener sí que van permetre obrir al 100% l'estació i la bona ocupació es va consolidar per Setmana Santa. Però la situació geogràfica de Vallter fa que quan hi fa mal temps bufi molt de vent. Això ha obligat a tancar l'estació diversos cops. "Vam tenir la mala sort que molts dies que vam haver de tancar queia en cap de setmana", explica el director, Enric Serra.

L'hostaleria "molt contenta"

On sí coincideixen totes les estacions és en destacar la "molt bona" ocupació hostalera arreu del pirineu gironí. "Els hotels de La Molina han acabat la temporada molt satisfets, i ens asseguren que bona part d'aquest hivern han penjat el cartell de complert", explica Viver.

Enric Serra ha concretat que el turisme a la part alta del Ripollès també ha "funcionat molt bé". "Els pobles de la vall han tingut molta afluència de visitants. En aquest aspecte estem contents", ha reblat. Per la seva banda, la Vall de Núria també ha acabat amb bones xifres. Casals ha explicat que han rondat el 70% d'ocupació de mitjana, excepte els festius que sempre han estat plens.

Ara, les mirades estan posades en la temporada d'estiu. Casals explica que a la Vall de Núria sol ser "molt bona" i s'esperen uns 200.000 visitants. A La Molina a partir del 2 de juny canvien els esquís per les bicicletes, amb una àmplia oferta d'activitats esportives a l'aire lliure.