Girona commemorarà el Dia Internacional de Poble Gitano amb diverses activitats

L’acte central serà diumenge amb una ofrena al riu Onyar

Girona commemorarà enguany de nou el Dia Internacional del Poble Gitano. Fins al 17 d’abril tindran lloc a la ciutat diverses activitats per celebrar aquesta diada. L’acte central tindrà lloc aquest diumenge, dia 8 d’abril, amb una ofrena floral al riu Onyar. Aquestes activitats tenen el suport de l’Ajuntament de Girona en el marc del programa Integrant Accions de Girona Est.

La cerimònia del 8 d’abril té com a objectiu recordar els avantpassats i les víctimes de persecucions i genocidis. Abans de l’ofrena les entitats organitzadores Khetanipé, AV Font de la Pólvora i AASS han programat tallers i racons de jocs per a infants, paradetes d’artesania, actuacions musicals i un dinar popular al pati del Centre Cívic Onyar.

Entre la resta d’activitats organitzades fins al 17 d’abril cal destacar la xerrada “L’educació com a element per a la transformació de la realitat del poble gitano”, a càrrec de Jelen Amador, i el concert i la classe magistral d’Steeve Laffont.

Durant tota la Setmana hi haurà sessions de contes Rromané a les escoles de primària i xerrades sobre qui són els Rroma a diversos instituts.