Ryanair unirà Girona amb Berlín a partir de l'1 de juny a través de la filial Laudamotion

L'aerolínia vol fer la competència al grup Lufthansa

El mes de març, Ryanair va anunciar que cancel·lava una ruta a Trapani (Itàlia) per aquest estiu a causa de l'anul·lació d'un contracte amb les autoritats locals. Ara, una decisió estratègica de la companyia en sentit contrari farà que recuperi la connexió número 42 per aquest estiu.

Així doncs, el total de rutes es manté però canvia el destí, si bé, l'aeroport de Girona no tindrà connexió amb Sicília sinó amb Berlín. Aquest vol serà possible després de l'adquisició per part de Ryanair d'un paquet accionarial de Laudamotion, empresa sorgida després de la fallida de l'antiga Niki. Actualment, l'aerolínia irlandesa ha comprat una quarta part del total i espera que els òrgans de supervisió de la competència de la Unió Europea donin llum verda per arribar a ser propietària del 75% de la companyia.

Per tot plegat, qui oferirà formalment la connexió entre Girona i Berlín serà Laudamotion, encara que el vol l'operi Ryanair. L'enllaç aeri s'estrenarà el proper 1 de juny amb una connexió amb l'aeroport de Tegel, ubicat a escassos deu quilòmetres del centre de la capital alemanya.

L'objectiu dels irlandesos amb l'actuació es entrar a competir amb les filials de baix cost de Lufthansa, que tenen el domini als països de l'entorn germànic (Alemanya, però també Àusria i Suïssa). Laudamotion és hereva de Niki, una empresa que va entrar en fallida després de ser adquirida per Air Berlin. En total, la nova aerolínia comptarà amb una flota d'uns 20 avions, entre els quals hi haurà els Airbus propis, així com diverses aeronaus cedides per Ryanair.

L'estratègia d'estiu de Laudamotion passa per unir aquests països amb destinacions de sol i platja. L'aposta per Girona s'emmarca en aquesta línia. L'1 de juny, l'aeroport de Berlín Tegel estrenarà disset connexions on, a banda de la Costa Brava, també volarà a llocs com Eivissa, Tenerife, Palma o Màlaga.