Detingut a Blanes un traficant drogat i sense carnet després d'una persecució per la ciutat

El noi ha conduït en moto contra direcció i saltant-se semàfors en vermell

Persecució policial de més de mitja hora aquesta matinada a Blanes (Selva). Ha passat pels volts de les dotze de la nit quan una patrulla de la Policia Local ha vist el conductor d'una moto amb una actitud anòmala a la zona del barri d'Els Pins. Quan li han donat l'ordre d'aturar-se, l'home ho ha ignorat i ha fugit.

El jove s'ha volgut escapar de la policia saltant-se semàfors en vermell i circulant contra direcció per alguns carrers. Una conducció temerària que ha obligat a altres conductors a reaccionar.

El motorista ha pogut escapar-se momentàniament de la policia quan ha agafat la pista cap a l'antic camp de futbol d'Els Pins. La moto hi ha pogut accedir però el cotxe de la policia no. Finalment, però, l'han localitzat al barri de la Plantera, on han vist com el jove llençava una bossa sota un vehicle.

Un cop l'han atrapat, han vist que a l'interior de la bossa hi havia quinze grams de cocaïna preparats per vendre en dosis individuals. El detingut, de 28 anys, veí de Blanes i nacionalitat estrangera, ha donat positiu en cocaïna i metamfetamines en la prova de drogues. Els agents també han constatat que no tenia carnet de conduir i que tenia antecedents. Per tot plegat, la policia l'ha detingut per un delicte contra la salut pública, així com els de conducció negligent i temerària i per circular sense el permís de conduir.

Detingut un piròman de contenidors

La Policia de Blanes també va detenir el 3 d'abril un noi de 26 anys, veí del municipi i amb nacionalitat estrangera, com a presumpte autor de la crema d'una vintena de contenidors els darrers mesos al barri d'Els Pins. L'alerta la va donar un veí a les deu de la nit després de presenciar com un individu tirava pedres contra els vehicles estacionats al carrer, inclòs el seu.

Quan la patrulla policial va arribar, l'home havia calat foc a un contenidor de paper. Els agents van separar els contenidors del costat per evitar que el foc es pogués propagar i van començar a apagar-lo amb mitjans propis. També es va donar avís als Bombers que van ocupar-se de l'extinció del foc. Gràcies a la informació del testimoni, la policia va poder detenir al presumpte autor.

La policia sospita que ell també és l'autor de la crema d'una vintena de contenidors al barri d'Els Pins dels últims mesos. A més, també l'han identificat com a protagonista d'altercats i agressions lleus.