Els millors llocs per visitar a Aragó

El nord d'Espanya és destí on cal viatjar si un vol quedar-se bocabadat amb la seva preciositat. El verd de la natura, les històries que expliquen les seves pedres i l'obertura a Europa són els seus grans senyals d'identitat. Sens dubte hi ha nombroses comunitats molt cridaneres al nord de la nació, però avui parlarem dels millors racons d'Aragó.

Amb capital a Saragossa i sent una de les destinacions cimera de les conferències sobre preservació de la natura a Espanya, Aragó destaca per ser un lloc que mai acabes de conèixer del tot. Qui sap si en alguna de les localitzacions que avui anem a esmentar s'amaga el secret més gran guardat del món?

I és que Aragó alberga en el seu si una quantitat de racons impressionant. Allà es poden trobar des de les ruïnes més antigues i misterioses, fins al més modern casino xilè JackpotCity. Tens ganes de descobrir el millor que pots visitar a Aragó? Avui t'ho mostrem.

La Basílica del Pilar a Saragossa

D'estil barroc i imponent façana, la Catedral-Basílica de Nostra Senyora del Pilar de Saragossa és una de les arquitectures més importants d'Espanya. Les llegendes que s'expliquen sobre tal punt espanyol són nombroses, si bé destaca una en particular que pot fer de la teva visita a Saragossa una mica més interessant encara.

Si fem cas de la llegenda, la Basílica del Pilar ve a ser el primer temple en el qual la Mare de Déu es va aparèixer. Va ser l'any 40 d.C., cosa que inclou encara més intriga doncs tal personatge vivia a Jerusalem en aquesta època, de manera que va haver de bil·locar-se - estar en dos llocs al mateix temps - per presentar-se davant l'apòstol Santiago.

De fet va ser a ell a qui li va encarregar la construcció de la basílica. Creuràs en la tradició quan el visitis? Sigui així o no, no deixis de sorprendre't amb la seva monumentalitat.

Però si Aragó s'especialitza per alguna cosa que visitar, és pels seus pobles. Aínsa, un enclavament màgic situat a la comarca de Sobrarbe, és un gran exemple d'això. L'estil que predomina al llarg de tot el poble és el romànic, de manera que l'Edat Medieval està molt present als seus carrers.

Menció a part mereixen tant el castell medieval sobre el turó com l'església parroquial de Santa Maria. A més tot el territori és casc històric, de manera que perdre entre els seus carrers sembla la millor opció a l'visitar-lo.

Terol, una de les ciutats més especials d'Espanya

Coneguda per molts com "La ciutat dels amants", sens dubte Terol és una destinació d'allò més romàntic per visitar a Aragó. Es localitza al sud de la comunitat, i la seva petita grandària unit al seu escassetat de gent, el fan únic per anar en parella i amagar-se entre els seus amagatalls.

Les llegendes no escassegen en aquesta ciutat, això sí, barrejades amb el gran honor de ser Patrimoni de la Humanitat gràcies a la conservació de l'art mudèjar. Sens dubte Terol és un dels principals destinacions a visitar a Espanya, encara que el seu territori no estigui tan popularitzat com Madrid, Barcelona o Sevilla.