Strenes programa El Pot Petit i Macedònia per seduir ''la pedrera'' de futurs espectadors

Els dos grups dedicats al públic familiar presenten nou disc al festival gironí

El festival Strenes ha buscat dos aliats de luxe per tal d'acostar-se al públic familiar. El Pot Petit i Macedònia són dues bandes consolidades en el panorama de la música infanti i juvenil en català que aquest mes presenten els seus nous àlbums aprofitant la plataforma del certamen gironí.

L'objectiu de "fer pedrera" del festival és doble ja que dues de les línies estratègiques passen per arribar a nous públics, però també a nous grups. Per al segon objectiu, Strenes ha creat aquest any la secció 'talent gironí', que busca posar el focus i potenciar la carrera de grups emergents de la demarcació.

El director del festival, Xavi Pascual, ha reivindicat el nivell que hi ha en els grups que es dediquen al públic familiar a casa nostra. Pascual també ha admès que aquests grups permeten arribar a futurs espectadors de l'Strenes.

"Tenim molt en compte el públic familiar", ha assegurat Pascual en la roda de premsa de presentació. La selecció del festival d'enguany ha guardat dos racons de la programació destinats a aquest públic.

La presentació de la programació familiar s'ha fet aquest dimecres al pati de l'escola Eiximenis de Girona, ubicada a la Plaça U d'Octubre de la ciutat. L'esdeveniment s'ha convertit en una roda de premsa on els nens del centre han fet de periodistes per un dia i han pogut preguntar a membres dels dos grups sobre les seves inquietuds.

El Pot Petit destapa el tercer disc

El Pot Petit presentarà durant el festival Strenes el seu tercer disc. "Ara fa un temps que no pugem a l'escenari perquè estem preparant el concert", ha explicat la cantant Helena Bagué. El treball porta per nom 'A l'aventura' i inclou "noves experiències" que els han passat "dins del pot petit". Aquest pot és, precisament, el fil conductor dels seus espectacles d'on en surten tot de personatges.

El grup ja ha venut totes les entrades per a l'actuació del 29 d'abril a l'Auditori de Girona. Una realitat que els fa "molta il·lusió" als seus membres. El Pot Petit va néixer el 2009 i s'ha guanyat el públic amb una combinació de música, titelles, teatre i humor. Abans de treure 'A l'aventura', el grup ja havia publicat 'Canta amb el Pot Petit' el 2012 i 'Ritmes i Rialles' el 2015.

Macedònia comença nova etapa

Strenes també servirà perquè les Macedònia descobreixin la posada en escena del seu nou disc. El 15 d'abril donaran vida a l'àlbum 'Estic contenta', un treball que dona el tret de sortida a la nova etapa del grup. Cada cinc anys, Macedònia renova per complert les seves cantants. Tenint presents aquestes diferents etapes, la banda ha publicat un total de tretze àlbums.

Macedònia seguirà combinant les seves cançons plenes d'optimisme amb d'altres de "més profundes", segons ha explicat la cantant Carlota Arrey durant la roda de premsa. "Tenim alguna cançó que parla de gent que no se sent a gust amb el seu cos o d'altres que expliquen quan hem de demanar perdó", ha ressaltat.

Alguna de les inquietuds dels nens de l'escola Eiximenis durant la roda de premsa ha estat saber com s'ho fan per combinar el grup amb la seva vida diària. "Ens hem d'organitzar molt i no podem perdre gaire temps", ha explicat la Noa Massoutié, una de les integrants de Macedònia.

Els dos grups també han explicat com és la creació dels seus temes i també han hagut de mullar-se sobre quines són les que més els hi agraden.