La UdG acull una conferència del Nobel de Química Ben Feringa

L'acte s'emmarca dins el Young Researchers Simposium

L’auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona és des d’ahir l’epicentre d’una trobada internacional d’investigadors en química, organitzada per l’Institut de Química Computacional i Catàlisi de la Universitat de Girona (UdG). Més de 80 estudiants de doctorat han donat el tret de sortida a les activitats amb el Young Researchers Simposium.

El congrés bianual Girona Seminar arrancarà demà i s’allargarà fins divendres, amb la participació de 170 científics de 28 països d’arreu del món. El plat plat fort se servirà el darrer dia amb la conferència del premi Nobel de Química 2016, el professor Ben Feringa.

El rector de la UdG, Joaquim Salvi, participarà a l'acte de benvinguda del congrés; mentre que l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, seran presents a la cloenda de la trobada.

Un Nobel a la UdG

Ben Feringa (1951) és un químic orgànic sintètic holandès, especialitzat en nanotecnologia molecular i catàlisi homogènia. És professor de física molecular a l'Institut de Química de la Universitat de Groningen i catedràtic de la Divisió de Ciències de la Reial Acadèmia de Ciències d'Holanda. L’any 2016 va rebre el Premi Nobel de Química, juntament amb J. Fraser Stoddart i Jean-Pierre Sauvage, pel disseny i síntesi de màquines moleculars.

El Girona Seminar és un congrés amb una gran reputació per la seva excel·lència i s'ha convertit en un punt de trobada on químics de prestigi presenten i discuteixen els seus últims treballs. La reunió també té com a objectiu promoure noves col·laboracions i reuneix científics joves en un ambient agradable, informal i amistós.