Les estacions d'esquí i el turisme rural freguen el ple en una ''bona Setmana Santa''

Des del sector alerten que les accions dels CDR's perjudiquen l'arribada de turistes

La Setmana Santa ha complert les previsions dels hostalers gironins, sobretot en zones de muntanya. L'àmplia oferta en turisme rural que hi ha a la Garrotxa ha animat als turistes, fins el punt que alguns dies s'ha fregat el 100% d'ocupació en alguns establiments. El fet que les vacances caiguessin més aviat que en anys anteriors també ha beneficiat al Pirineu, que preveu tancar un any "excel·lent".

La Molina i Masella – les dues principals estacions d'esquí gironines – han omplert i els amants dels esports de neu han apostat per aquest destí. De fet, Masella ja ha anunciat que allargarà la campanya d'hivern fins l'1 de maig. La cap comercial de La Molina, Marta Viver, assegura que estan "molt satisfets", si bé reconeix que "era previsible" tenint en compte els importants gruixos de neu que hi ha, i el bon temps que ha fet. "Tenim clar que per a nosaltres serà una de les millors Setmanes Santes que hem viscut", ha sentenciat.

La creu, en canvi, torna a ser la Costa Brava. En concret l'ocupació ha rondat el 70%, malgrat que només hi havia un 60% de l'oferta oberta. La portaveu de la FHCG, Marina Figueras, ho vincula al fet que Setmana Santa ha caigut molt aviat i "encara fa fred". "La gent ha preferit muntanya", argumenta.

La portaveu també ha destacat que diversos establiments de la costa han obert durant els dies de festa, però tornaran a tancar aquest dilluns un cop acabades les vacances. "El problema és que l'abril es fa molt llarg. Per això tanquen i al maig hi tornaran, quan comenci la temporada", ha assenyalat Figueras.

Les accions dels CDR's "perjudiquen"

Des de la FHCG lamenten les accions que fan els CDR's perquè "perjudiquen" el turisme estranger. En concret, els talls de carretera generen "incertesa" als visitants que acaben optant per altres destins, expliquen. Figueras reconeix que aquesta Setmana Santa no s'ha notat especialment perquè el turista és majoritàriament de proximitat, o sigui de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i de comarques.

Amb tot, els hostalers gironins alerten que si les accions continuen "podrien afectar" la temporada d'estiu, on el client majoritari és de fora. "El turista busca estabilitat i si es transmet una imatge determinada, és clar que pot perjudicar", assegura.

La portaveu també ha fet referència al "poc client francès" que aquests dies ha passat per les comarques gironines. Figueres explica que és "normal" ja que tenen les festes a mitjans abril. "Aleshores sí que aprofiten per visitar-nos, però ara l'afluència d'aquest client és baixa", ha conclòs.

Ocupació alta a Girona ciutat

Qui també s'ha mostrat molt satisfet ha estat el president dels hostalers de Girona ciutat, Josep Carreras. I és que l'ocupació ha estat "molt alta" i fins i tot ha superat les previsions. En concret, el divendres i dissabte els hotels han estat al 100%, en bona part per la processó de Divendres Sant que, assegura Carreras, "porta molta gent".

El dijous el nombre de turistes també era alt, gràcies en bona mesura a la Processó de Verges, que fa que molta gent s'allotgi a Girona. Per contra, aquest diumenge el nombre de visitants ja ha anat a la baixa i els establiments estan al 75%. Carreras explica que es deu a que bona part dels visitants que venen a Girona són de la resta de l'Estat, on dilluns no és festa.