Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc a la localitat Alt empordanesa de Rabós d'Empordà la fira Contraban. Aquesta és la primera fira de vins que té l'objectiu d'enfortir els lligams entre els elaboradors de l'Albera nord i l'Albera sud. Trobarem 12 viticultors elaboradors de petit format. Persones amb un fort lligam amb la terra que treballen i uns vins purs que reflecteixen la vinya que cultiven.
El diumenge 8 d’abril la fira estarà oberta de 11:00 a 19:00 i al llarg del dia els visitants podran degustar els vins dels 12 cellers, escoltar i ballar al ritme de la música dels 50’s i 60’s i gaudir de la gastronomia local amb la cuina de les àvies de Rabós i les seves receptes.
El dilluns 9 d’abril Contraban obrirà de 10:00 a 15:00 pel públic professional. A l’agenda del dia hi consta una xerrada tècnica a càrrec d’Enric Bartra, tècnic d’INCAVI, investigador i enòleg que ens parlarà de la “Microbiologia en la elaboració dels vins de mínima intervenció” i una Taula Rodona sobre els vins de mínima d’intervenció amb:
Salvador Garcia-Arbós: gastrònom i periodista.
Enric Bartra: tècnic INCAVI, investigador i enòleg.
Anna Vicens: sommelier. Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers.
Roger Viusà: sommelier i restaurador a “Plaça del Vi 7”
Josep Mitjans Buxens: enòleg a Loxarel
Carme Casacuberta: llicenciada en Ciències Químiques i enòloga.
Albert Costa: enòleg i copropietari de Vall Llach
La fira de vins Contraban tindrà lloc a la plaça del Pou Nou de Rabós. Els organi tzadors sónJordi Esteve de Rim, V ins i Vinyes i Noemí Morales d’Atelier, Marketing & Events. Col·labora: l’Ajuntament de Rabós, l’INCAVi el coto de caça “Els Rocs blancs", entre d'altres