Coneix el cartell complet del festival Porta Ferrada 2018

El certamen de Sant Feliu de Guíxols ja ha venut més de 10.000 entrades

El festival Porta Ferrada ja ha fet públics tots els noms que passaran aquest estiu per Sant Feliu de Guíxols. Els darrers artistes que quedaven pendents inclouen estrelles internacionals i nacionals.

Un nou nom confirmat és el de Maceo Parker. Als seus 75 anys, el saxofonista de James Brown va triomfar sobretot a partir dels anys 90 amb la fórmula que ell va batejar de "2% de jazz i 98% de funk". Parker actuarà el 20 de juliol a l'Espai Port.

Una setmana més tard, serà el torn de Ruben Blades. Guanyador de tretze premis Grammy, el panameny ha desenvolupat la seva carrera discogràfica a Nova York. La música és una de les facetes d'aquest artista, que també és polític. De fet, entre el 2004 i el 2009 va ser el ministre de Turisme de Panamà.

El pianista rus Andrei Gavrilov serà també una de les estrelles del Porta Ferrada 2018. Actualment establert a Suïssa, va guanyar el primer premi del concurs Txaikovski quan tenia 18 anys. Gavrilov actuarà al Teatre Auditori el 9 d'agost.

A nivell internacional també hi haurà un altre pianista reconegut com James Rhodes. L'artista, que en un llibre assegura que "Bach li va salvar la vida", s'ha fet famós per difondre el poder terapèutic de la música. La seva actuació serà l'11 d'agost.

Sis veus masculines en català

El darrers noms confirmats al Porta Ferrada inclouen sis veus masculines en català. Roger Mas, de Solsona, hi actuarà el 15 de juliol. La resta són noms gironins com Gerard Quintana (12 d'agost), Adrià Puntí (22 de juliol) i Miquel Abras, Mazoni i Sanjosex. Els tres últims formen part de la pedrera de músics que han sortit de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà). Tots tres faran un concert conjunt el 2 d'agost al Teatre Auditori.

Estopa, Mago de Oz i Celtas Cortos

La música en castellà també suma noms al repertori d'estiu de Sant Feliu de Guíxols. A Diego el Cigala, Rozalén o Pablo Alborán se li sumen ara els catalans Estopa, que hi actuaran el 29 de juliol.

Celtas Cortos i Mägo de Oz actuaran junts en una nit protagonitzada pels ritmes celtes el 16 d'agost. Els dos grups, fundats a finals dels anys 80, acumulen més de seixanta anys d'experiència sobre els escenaris.

Altres gèneres

A banda de música, el Porta Ferrada consolida una de les seves edicions "més polièdriques" mantenint el festival d'humor Singlot amb la direcció artística d'Andreu Buenafuente. També s'hi farà l'estrena de l'obra 'Fedra', protagonitzada per Lolita Flores.

La ballarina Sara Baras també actuarà al festival, que es clourà amb la festa Electronic Sunset i que portarà grans noms de l'electrònica nacional i internacional.

El festival homenatjarà també aquesta any els 50 anys del Festival de Jazz de Barcelona, amb el qual guarden una estreta relació. Per això, han previst una nit especial el 5 d'agost que es titularà Jazz & Food i que comptarà amb la participació Ray Cuza & Sonora Sazonando, The Blues Brothers i Bokanté.

Jack Johnson o Serrat entre els confirmats

Des de finals de l'any passat, el festival de Sant Feliu de Guíxols ha anat confirmant noms com el de Jack Johnson (que serà l'estrella inaugural), Caetano Veloso, Pablo Alborán, Joan Manuel Serrat, Diego el Cigala i Ara Malikian.

L'edició 2018 del Porta Ferrada començarà el 13 de juliol i s'acabarà el 18 d'agost. Amb un pressupost d'1,4 milions d'euros (MEUR), ja ha venut 10.000 de les 42.000 entrades que s'han posat a la venda. El 30% del pressupost és d'aportació pública i la resta prové de patrocinadors privats i de la venda d'entrades.

L'Oficina de Turisme de Sant Feliu oferirà la possibilitat de comprar entrades de manera presencial amb un 20% de descompte de dilluns a divendres. A la taquilla, es podran adquirir el divendres 30 de març, el dissabte 31 de març, el diumenge 1 d'abril i el dilluns 2 d'abril.