Els treballadors de la Generalitat demanen l'alliberament de Carles Puigdemont

Unes 200 persones s'han concentrat davant la seu a Girona

Els treballadors de la Generalitat a Girona es concentren habitualment els divendres a les dotze del migdia per demanar la llibertat dels polítics presos i acabar amb l'aplicació de l'article 155. Aquest dilluns, però, han sortit al carrer per la situació "excepcional" de la detenció de Carles Puigdemont i demanar-ne el seu alliberament.

En total, unes 200 persones s'han concentrat a les escales de l'edifici del Govern de la plaça Pompeu Fabra del centre de Girona. Una portaveu ha llegit un manifest on l'Associació de Treballadores i Treballadors per la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) critica durament la situació política actual.

El contingut del manifest s'articula en dues grans línies. D'una banda fa una crida a tots els treballadors públics, "siguin o no siguin independentistes", a defensar "la llibertat i la democràcia". "No es poden tancar els ulls davant de tanta injustícia i tanta vergonya", asseguren.

Aquesta situació consideren que s'ha agreujat aquest cap de setmana amb la "persecució de més polítics" per la "injusta justícia espanyola". Els treballadors de la Generalitat continuen el seu manifest assegurant que l'Estat espanyol "persegueix tot allò que no li agrada".

La segona línia del discurs és el que qualifiquen de "segrest" de les institucions catalanes per part dels que "empresonen les idees i la paraula". El manifest també afirma que els treballadors no es deixaran "ni sotmetre ni humiliar". "Ens trobaran d'aquí dempeus, amb la nostra lluita pacífica i constant", asseguren.

Un cop ha acabat la lectura del manifest, els concentrats han sortit en marxa silenciosa cap a la Plaça del Vi, per donar suport a l'activista investigat judicialment per tallar les vies del TAV a Girona.