Plena ocupació a la 5a edició del Festival MOT

Més de 3.000 persones han assistit a la quinzena de converses programades a Girona i Olot

La 5a edició del MOT, Festival de Literatura Girona-Olot, que enguany ha tingut com a fil conductor la "Literatura encarnada", ha conclòs aquest dissabte revalidant la bona acceptació entre el públic. Segons un comunicat de l'organització, ha aconseguit la "plena ocupació". Concretament, més de 3.000 persones han assistit a la quinzena de converses organitzades del 15 al 17 de març a Girona, i del 22 al 24 de març a Olot. Enguany s'han tractat temes com la corrupció, la cultura africana i les llengües reprimides, la barbàrie nazi, els refugiats, el periodisme de guerra, l'estat dels drets i llibertats a l'Europa actual, el conflicte basc, el descobriment de l'orientació sexual, el crim violent, la crueltat entre infants o la cultura digital.
 
El comissari del MOT, Josep Ramoneda, ha destacat que aquesta edició ha estat "molt heterogènia", ja que "la programació ha permès atreure tot tipus de públic". De fet, l'organització del festival ha percebut enguany una assistència més alta de públic jove tant a Girona com a Olot. Asseguren que temes d'actualitat com la cultura digital, l'estat de l'Europa actual o la descoberta de l'orientació sexual han diversificat el públic del festival i ha portat públic de totes les edats.

Una altra clau de l'èxit del festival està en les parelles literàries que han conformat el programa de converses d'aquesta edició i que han combinat autors de renom cèlebres amb d'altres menys coneguts pel públic. "El MOT 2018 ha volgut contribuir a la descoberta d'aquests autors internacionals molt bons però encara poc populars entre el públic català", ha destacat l'organització.

D'entre les converses programades van tenir especial poder de convocatòria el diàleg protagonitzat per Erri De Luca i David Fernàndez que es va fer a Girona i el binomi Bel Olid-Luisgé Martin que es va fer a Olot.

En total, enguany s'han programat una quinzena de diàlegs literaris a dues o tres veus que han reunit a Olot i Girona més de 40 autors d'arreu, entre els quals Philippe Sands, Pep Coll, Luis Sepúveda, Belén Gopegui, Luisgé Martín, Llucia Ramis o Bel Olid.