Denunciats durant l'últim mes sis tallers il·legals a l'Alt Empordà

Al propietari d'un dels establiments és la quarta vegada que l'enxampen

La Guàrdia Civil ha denunciat sis tallers il·legals que operaven de manera clandestina en diverses poblacions de l'Alt Empordà. Els agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) han descobert els establiments en sis inspeccions aleatòries que han fet durant l'últim mes a la comarca. Es dona la circumstància que un dels negocis fraudulents és la quarta vegada que se'l denuncia per treballar de manera clandestina i sense la documentació necessària. Dels sis tallers que la policia ha descobert, quatre no tenien les autoritzacions administratives pertinents, un no havia tramitat la llicència de Medi Ambient que es requereix per operar, i l'altre no estava inscrit en el Registre de Productors de Residus de Catalunya (RPRC).
 
De fet, aquest va ser el primer dels sis negocis denunciats. El passat 21 de febrer els agents van inspeccionar el taller situat en un carrer de Figueres. Després de comprovar la documentació, van veure que no es trobava inscrit al RPRC, motiu pel qual se'l va denunciar. El dia 1 de març la Guàrdia Civil va enxampar el segon taller a Vilamalla. En aquest cas, el propietari no tenia l'autorització administrativa corresponent.

El tercer establiment va resultar ser el d'un home a qui els agents ja havien denunciat tres vegades anteriorment. En aquest cas, el taller està situat a Pont de Molins. El 9 de març els policies van inspeccionar un altre negoci a Vilamalla. Malgrat que el responsable estava treballant a porta tancada, els efectius del SEPRONA el van sorprendre mentre reparava un vehicle, i el van poder denunciar.

Quatre dies més tard es va descobrir un cinquè taller clandestí a Vilafant. En aquesta ocasió els agents van comprovar que l'home no tenia la Llicència de Medi Ambient necessària per dur a terme l'activitat. L'última denúncia va ser a Figueres el dimarts passat. En aquest cas el propietari del taller reparava cotxes sense l'autorització administrativa necessària.

Ara serà l'Agència de Residus de Catalunya qui haurà de tramitar les sancions corresponents després de rebre totes les actes que li ha tramès la Guàrdia Civil. El cos ha localitzat i denunciat una vintena de tallers il·legals des de 2015.