Urbanisme aprova l'ampliació del bloc quirúrgic i de l'hospital de dia oncològic del Trueta

El canvi permetrà que l'hospital creixi en gairebé 5.000 metres quadrats de sostre

La comissió territorial d'Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament la modificació per ampliar el bloc quirúrgic amb cinc nous quiròfans i l'hospital de dia oncològic del Trueta. El projecte, que està en fase de redacció, preveu la construcció d'un edifici nou de 3.900 metres quadrats distribuïts en tres plantes. L'ampliació es farà elevant les instal·lacions dos pisos més per sobre de l'actual edifici de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), situat a la façana est. La primera planta acollirà l'hospital de dia oncològic i la segona quedarà, de moment, com un espai de reserva. En un tercer pis, s'habilitaran els nous quiròfans, que connectaran amb l'àrea quirúrgica existent. El canvi, a més, permetrà disposar d'uns 1.100 metres quadrats més de sostre per si fossin necessaris en un futur.
 
La redacció del projecte va sortir a licitació el passat mes de febrer per un import de 519.413,40 euros. Ara, Urbanisme ha donat llum verda a la modificació urbanística que ha de permetre fer realitat el projecte de construcció d'un nou edifici de 3.900 metres quadrats distribuïts en tres plantes i disposar de 1.100 metres quadrats més de sostre per si fossin necessaris en un futur.

El Departament de Salut preveu invertir uns 12 MEUR en el conjunt d'obres d'ampliació de l'espai. Un cop s'enllesteixin els treballs, l'hospital comptarà amb un total de setze quiròfans, entre 21 i 26 punts de reanimació, entre 21 i 26 espais per a la unitat de recepció i recuperació preanestèsica i postanestèsica (URPA) i deu places per a cirurgia major ambulatòria.

A més, l'hospital de dia de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), on els pacients reben tractament de quimioteràpia, passarà de tenir capacitat per atendre 25 persones a 40, amb la creació de 20 punts assistencials més.

L'ampliació es farà amb la construcció de dos pisos més per sobre de l'actual ICO. El primer acollirà l'hospital de dia oncològic i el segon quedarà, per ara, com un espai de reserva. Al tercer s'hi habilitaran els nous quiròfans, que connectaran amb l'àrea quirúrgica existent.

L'actuació té l'objectiu de donar resposta a les necessitats de creixement del complex hospitalari per atendre la demanda quirúrgica i de tractaments oncològics.

L'hospital, construït l'any 1956, ofereix assistència especialitzada a unes 150.000 persones de la regió sanitària de Girona. El centre és, a més, la infraestructura de referència per a set àrees bàsiques de salut, que sumen un total de 730.000 habitants.