Jutgen un veí de Salt acusat d'obligar una dona a fer-li una fel·lació al cotxe a la sortida d'una disco

L'acusació particular demana 11 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un home, veí de Salt (Gironès), acusat d'obligar una dona a fer-li una fel·lació mentre la tenia retinguda al cotxe. Els fets haurien passat el 21 de gener del 2017 a la matinada després de coincidir a la discoteca Caribbean de Girona. Durant el judici, la víctima ha explicat que els tocaments i la fel·lació van ser forçats i que ella només volia que la portés a casa. Per la seva banda, l'acusat ho ha negat i ha afirmat que el que va passar va ser consentit i que ella es va enfadar quan ell va ejacular a la seva cara i roba.
 
També ha dit que ella li va demanar droga i que, en dir-li que no en tenia, es va posar "molt agressiva", fins al punt que va decidir obligar-la a sortir del vehicle. El fiscal demana 9 anys de presó per un delicte d'agressió sexual i una multa de 900 euros per un delicte lleu de lesions. L'acusació particular eleva la petició de presó a 11 anys mentre que la defensa ha demanat l'absolució. El cas ha quedat vist per sentència.
 
Durant el judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, la víctima ha relatat que aquell 21 de gener del 2017 havia sortit de festa amb la seva fillastra i les seves amigues a la discoteca Caribbean. Allà es va trobar amb l'acusat, a qui coneixia perquè era client d'un bar on havia treballat. Aprofitant que ell ja marxava cap a Salt, li va demanar si podia porta-la a casa i ell va accedir. Eren dos quarts de quatre de la matinada, havia begut uns tres xopets i el seu marit no la podia recollir perquè estava a casa amb els fills.

Quan ja eren a dins del vehicle, van estar parlant i quan es va adonar que l'home havia aturat el cotxe li va preguntar "què feia?". Segons la víctima, ell va començar a tocar-li els pits i els genitals després d'intentar, sense èxit, treure-li la roba. Amb una certa dificultat per relatar els fets, la dona ha explicat que l'home va tirar els dos seients de davant enrere i que va començar a masturbar-se mentre la tenia "agafada pel coll". Seguidament, la va obligar a posar-se el penis a la boca, subjectant-la pel cabell. "Com que jo no ho volia, em va tirar el semen a sobre mentre em deia que això em passava per ser una 'escalfapolles'", ha afirmat.

La dona ha insistit que en cap moment va ser consentit, que ella "només volia tornar a casa amb la seva família" i que va barallar-s'hi per intentar sortir del vehicle. Va donar cops a la finestra i a la porta, que segons ha dit estava tancada, i no va poder sortir fins que ell la va "tirar fora del cotxe i va marxar". També ha precisat que malgrat haver begut alcohol, "no estava borratxa" i que sabia el que es feia en tot moment.

Després de l'agressió, la dona va trucar al seu marit perquè la recollís i tots dos van anar a l'hospital on va explicar el que li havia succeït i es va activar el protocol. Un cop feta la denúncia, van detenir l'acusat i el 27 de gener del 2017 va ingressar a presó de forma provisional. El 9 de març en va sortir després del pagament d'una fiança de 5.000 euros.

L'acusat diu que va ser consentit

La versió que ha donat l'acusat durant el judici, però, és molt diferent. L'home ha explicat que va ser ella qui, un cop a dins del vehicle, li va demanar que aturés el cotxe mentre li posava la mà a l'entrecuix. I que a partir d'aquí, ell es va deixar portar i va "facilitar-li" que li fes una fel·lació, tot tirant el seient enrere i abaixant-se els pantalons.

Tot va canviar, segons ha dit, quan ell va ejacular a la seva "boca, cabell i roba", moment en què va pensar que ella "s'hauria enfadat". Quan se li han demanat més detalls, ell ha respost que tampoc s'hi va fixar massa perquè ell estava "preocupat" de no embrutar-se la roba perquè està casat. Seguidament, la dona li hauria demanat cocaïna i, en respondre-li que no en tenia, hauria reaccionat de forma "molt agressiva", "escopint-lo i bufetejant-lo".

Per tallar la situació, l'home ha explicat que va decidir "arraconar-la" i fer-la fora del cotxe. "Va ser l'únic moment en què vaig utilitzar la força", ha afegit el processat, que ha insistit que tot el que havia passat anteriorment havia estat consentit. També ha afirmat que la dona el va amenaçar dient-li que "ho pagaria i que se'n recordaria tota la vida" i que es van insultar mútuament.

Lesions a coll i braç

Durant el judici, ha declarat el mosso que va redactar l'atestat després de visitar-la a l'hospital. No ha pogut donar detalls de com la va trobar perquè només hi va conversar uns dos minuts. Van ser uns altres agents, abans del canvi de torn, els que havien parlat amb la denunciat per recollir els fets. El que sí que ha assegurat l'agent és que la dona podia parlar amb "coherència" i que tenia símptomes d'haver begut com ara halitosi.

Els forenses han descrit les lesions que presentava la víctima com a lleus. Tenia contusions a la regió cervical, mandíbula, dolor capil·lar i un hematoma al braç dret d'uns quatre centímetres. Preguntats per si encaixaven amb un episodi d'agressió, els dos metges han respost que sí però també han admès que "no són lesions específiques" i que no es pot determinar amb exactitud ni el moment ni les causes que les van provocar.

El fet que la dona hagués pogut obrir o no la porta també ha estat un dels temes debatuts durant el judici. La víctima ha assegurat que la porta estava tancada i que no la va poder obrir mentre que la defensa, mitjançant un informe pericial, ha sostingut que el sistema centralitzat es podia desactivar des de les dues portes de davant. Ara bé, calia estirar la maneta dos cops per obrir. L'acusació, però, ha posat en dubte aquest informe tot dient que es va fer un mes després dels fets i que, per tant, no es pot demostrar que la porta funcionés correctament en aquell moment.

11 anys de presó

Tant el fiscal com l'acusació particular han donat "plena credibilitat" a la versió de la víctima en considerar que en cap moment ha entrat en contradiccions. Per contra, no es creuen la suposada petició de droga de la dona que ha explicat el processat ni el seu ànim de venjança, entre altres coses perquè el primer a qui va avisar va ser al seu marit. Consideren que ell hauria volgut aprofitar-se de la situació i satisfer els seus "desitjos libidinosos" aprofitant que ella també havia begut. Malgrat tot, sostenen que no estava borratxa i que era conscient del que passava.

Per tot plegat, el fiscal ha demanat 9 anys de presó per un delicte d'agressió sexual així com la prohibició d'acostar-se a la dona a menys de 200 metres i d'establir-hi comunicació durant 12 anys. També ha sol·licitat una multa de 900 euros per un delicte lleu de lesions i una compensació econòmica de 6.245 euros per les lesions i danys morals.

Per la seva banda, l'acusació particular ha elevat la pena de presó a 11 anys i ha demanat també una multa de 600 euros per un delicte lleu de lesions, així com 10.245 euros per les lesions i danys morals ocasionats.

La defensa ha demanat l'absolució en considerar que els fets no han quedat provats. Ara bé, també han sol·licitat una multa de 450 euros per si el tribunal considera que hi ha hagut un delicte de lesions, que ha admès el mateix acusat durant el judici. En cas que la sentència determini el delicte d'agressió sexual, ha demanat l'aplicació de l'atenuant d'intoxicació alcohòlica.