Detingut un estafador que es va apropiar de 6 mòbils sense pagar-los a través de Wallapop

L'home feia veure que ingressava els diners amb un sobre buit

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 7 de març, a la mateixa població, un home de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor de sis  delictes d’estafa.

Els mossos d’esquadra de la comissaria de Girona i Figueres van tenir coneixement que s’havien produït sis estafes entre el mes de novembre i desembre del 2017 a diferents comarques de Girona. Totes elles s’havien produït en el marc d’una compravenda a través d’una plataforma d’internet d’objectes de segona mà.

Els mossos van començar una investigació que ha culminat aquest 7 de març amb la detenció del presumpte autor.

En tots els casos el modus operandi era el mateix. L’estafador buscava, a través d’aquesta aplicació, telèfons mòbils d’alta gama. Quan tenia escollit l’aparell que volia adquirir, demanava al venedor un número de compte per fer un ingrés bancari, previ al moment de trobar-se per efectuar la compravenda. 

Un cop contactava amb la víctima, aquesta podia comprovar, a través de l’extracte bancari, que presumptament havia fet l’ingrés al compte del venedor per la quantia acordada.

L’estafador, però, introduïa en un caixer automàtic un sobre buit amb l’import pactat i sense que la víctima ho pogués verificar immediatament, de manera que li lliurava el telèfon mòbil. No era fins al dia següent hàbil, quan els treballadors de l’entitat bancària comptabilitzaven els ingressos, que es detectava l’engany.

Al detingut se l’acusa de sis estafes, comeses a Girona, Sarrià de Ter i Figueres, per un valor conjunt de 3.200 euros. A més, l’autor canviava sovint de nom de perfil per dificultar la seva identificació en la reiteració delictiva.

El detingut, a qui li consten antecedents, serà citat properament per declarar davant l’autoritat judicial corresponent.