El parc de Bombers d'Olot porta més d'una setmana sense calefacció ni aigua calenta

CCOO n'ha denunciat les males condicions laborals

Des de l’Agrupació de Bombers de la Generalitat de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya, han denunciat les males condicions laborals que es donen al centre de treball del Parc de Bombers d’Olot (Garroxta) el qual des del dia 23 de febrer es troba sense aigua calenta ni calefacció.

El Parc de Bombers d’Olot està format per uns 45 bombers, que es reparteixen durant tot l’any per donar cobertura a Olot i la Garrotxa, així com també a actuacions especials i rescats de muntanya (GRAE).

Durant els darrers episodis de fred i neu, els bombers han hagut de desplaçar-se fora del parc per dutxar-se i fins a dia d’avui s’escalfen amb calefactors elèctrics que són insuficients per escalfar una superfície d’uns 1200 metres quadrats.

Després d’uns dies sense aigua calenta, l’empresa actual del manteniment dels parcs, Ilerfred/Climasip, ha posat un petit calefactor provisional d’aigua calenta, però no és suficient per tota la plantilla i els litres que dona el calefactor es perden escalfant les canonades, ja que és una instal·lació industrial.

El Parc de Bombers d’Olot es va inaugurar l’estiu del 2015, però ja arrossega un llarg historial d’averies. El passat 9 de febrer, sense anar més lluny, uns problemes a les canonades van deixar la cuina inutilitzada durant 5 dies, i en data actual la reparació està per acabar, ja que encara queden les canonades vistes i el pladur per posar.

Altres parcs com Rubí o Maçanet de la Selva han tingut recentment problemes amb l’aigua calenta sanitària. Al parc de Rubí s’instal·là fa dos mesos una caldera nova després d’uns dies sense aigua calenta; des de llavors el servei de manteniment ja ha hagut de tornar tres cops per solucionar averies.

CCOO exigeix posar remei a aquesta situació per tal que els bombers tinguin les millors condicions de treball.