Acaben per avui els escorcolls a Anglès sense trobar l'arma del crim de Susqueda

La comitiva judicial continuarà demà

Recerca intensiva de proves i indicis contra el sospitós del doble crim al pantà de Susqueda. La comitiva judicial ha efectuat avui fins a quatre escorcolls a Anglès: tres en els quals hi ha hagut present el suposat autor material del crim i el quart amb el seu fill, arrestat també dilluns a Salt i formalment sospitós d'un delicte contra la salut pública. El registre relacionat amb el fill ha acabat en poc menys d'una hora però el altres tres s'han allargat fins a quarts de cinc de la tarda.

El primer punt d'escorcoll ha estat a casa de l'oncle de Magentí Gamell, on vivia el detingut. L'arrestat ha arribat custodiat pels Mossos d'Esquadra i, durant el curt trajecte que va des del cotxe fins a la porta, s'ha girat cap al lloc on hi havia les càmeres i ha cridat que és innocent. "No he fet res, m'estan volent posar un mort que jo no he fet, jo no he fet res", ha dit. Poca estona després, quan l'han traslladat des del domicili fins a una mena de garatge que hi ha al costat, ha tornat a dir "jo no he fet res".

Cap a la una de la tarda, la comitiva judicial ha anat al final del mateix carrer Nou, on hi ha un camp amb un cobert vinculat a la família del detingut. Aquí, la policia científica ha dividit el terreny d'horta en diferents seccions i l'han rastrejat minuciosament per intentar trobar alguna arma o armes relacionades amb el cas. Quan han acabat, s'han desplaçat uns metres més avall a un altre camp on han repetit l'operació, tot i que sense èxit perquè no haurien trobat cap arma de foc.

A quarts de cinc han donat per acabats els escorcolls per avui, tot i que els Mossos d'Esquadra confirmen que continuaran dimecres. Per ara, però, no han precisat on es faran.

També aquest dimarts, els mossos han traslladat el vehicle que els investigadors haurien situat al pantà el dia del crim i que Magentí Gamell utilitzava sovint per tornar a la zona. De fet, coneix profundament el paratge perquè hi va habitualment. El cotxe, un Land Rover tot terreny de color blanc fins a la comissaria de Santa Coloma de Farners, on la policia científica buscarà evidències.

La previsió és que s'exhaureixin les hores de detenció abans de passar a disposició del Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, que manté el cas sota secret de sumari. Magentí Gamell passaria a disposició judicial dijous.