Tornen a ferir un gat a Blanes disparant-li amb una escopeta de perdigons

L'amo de l'animal li va poder extreure la bala i només li ha deixat una rascada

Nou episodi de maltractament animal a Blanes. Fa una setmana, Sa Gatonera denunciava el cas d'una gata, que poc més d'un any de vida, que va aparèixer arrossegant-se per la zona de la ciutat esportiva. Una noia la va sentir miolar i la va dur al veterinari. Allà van descobrir que un tret li havia seccionat la medul·la. L'entitat va difondre el seu cas i ara l'animal ja esta fora de perill i amb una família d'acollida.

Les agressions, però, no s'han aturat. L'associació va saber a través de les xarxes socials que un altre felí havia patit un tret al cap també amb una escopeta de perdigons aquest cap de setmana. "Per sort, en aquest cas, només li ha deixat una ferida superficial", remarca García. I és que l'animal, que té propietari, va tenir la sort que el seu amo té coneixements de veterinària i li va poder treure el balí. Segons García, sembla que no ha patit lesions importants i que el dispar només li ha deixar una marca.

Sa Gatonera ha fet difusió del nou cas a través de Facebook i té previst presentar denúncia davant dels Mossos d'Esquadra en els propers dies. També han instal·lat cartells alertant a la població de la perillositat de la zona on s'han produït els incidents, que està ubicada a tocar d'urbanitzacions i masies i als afores del nucli urbà. Sospiten que es tracta de la mateixa persona o grup de persones.

García, a més, ha anunciat que instaran a l'Ajuntament a implicar-se en els fets presentant denúncia.

Agressions recurrents

Aquests dos nous casos apareixen just uns després que un brètol matés una gata de carrer d'una puntada de peu. El felí, que tenia entre 1 i 3 anys, vivia en una colònia que hi ha al carrer Astúries.

Els fets es van produir el vespre del 27 de gener, un jove li va donar una coça i la va enviar a l'altre costat de carrer. La gata va picar contra l'asfalt i va morir poc després a conseqüència de la trompada. L'associació ja ha denunciat el cas i demana ajuda de possibles testimonis per intentar localitzar l'agressor.