Osias Wilenski, Benet Casanblancas i Antoni Ros Marbà a la segona nit de l'Off Liceu

Tindrà lloc el 23 de febrer al Foyer del teatre

El Gran Teatre del Liceu presenta la segona nit del cicle de concerts Off Liceu – Diàlegs musicals, que durant 4 nits rebrà 12 compositors i diferents formacions musicals, audiovisuals i poètiques per oferir una programació complementària i alternativa a la cartellera principal del Liceu.

El 23 de febrer, la segona nit del cicle, comptarà amb 3 noms molt lligats al Liceu i que presentaran per primer cop junts els seus treballs. L’encarregat d’obrir la vetllada serà un vell conegut de la casa, Osias Wilenski (Buenos Aires), el que fou mestre substitut al Liceu i que ara retorna per presentar un cicle de cançons basades en els poemes i cartes del místic del segle XVI Luis de Carvajal i que interpretaran Beñat Egiarte (tenor), Véronique Werklé (piano), Titziana Tagliani (arpa), Aleksandra Miletic (flauta) i Peter Thiemann (violoncel). El relleu l’agafarà un altre compositor força connectat al Liceu com ésBenet Casablancas (Sabadell), que comptarà amb la soprano Rocío Martínez i la mezzosoprano Marisa Martins, acompanyades del piano de Jordi Torrent, per presentar dues obres, Ja és hora que se sàpiga i Retablo sobre textos de Paul Klee, una selecció de poemes i aforismes del pintor i poeta Paul Klee, procedents dels seus diaris i del llenç Einst dem Grau der Nacht enttaucht. La vetllada l’acabarà Antoni Ros Marbà (L’Hospitalet de Llobregat) amb una escena, interpretada per Beñat Egiarte, Roger Padullés (tenors), Rocío Martínez (soprano) i Jordi Torrent (piano), de la seva òpera Walter Benjamin, inspirada en el darrer viatge del pensador abans del seu suïcidi a Portbou. La presentació serà a càrrec de Javier Pérez Senz, periodista i crític musical.

Off Liceu – Diàlegs musicals consolida una iniciativa que s’allunya del format de concert tradicional i  facilita l’acostament entre els autors, els intèrprets i el públic, obrint un diàleg entre aquestes tres parts i normalitzant la presència de la música d’avui. Una oportunitat de, a més de situar al públic en context, generar un debat enriquidor que tregui profit de comptar amb els compositors a la sala.

A les properes sessions es podrà gaudir de les darreres creacions de compositors com Martí Carreras, Nuria Núñez, Carles Pedragosa (13 d’abril) o Núria Giménez, Arnau Tordera i Tomás Peire (1 de juny).