Elegància masculina: les claus cap a l'èxit

Saps vestir bé? Et donem alguns consells per aconseguir-ho

Texans i camisa de quadres oberta sobre samarreta, camises amb colls punxeguts, jerseis a l'espatlla, jaqueta de cuir, pantalons turmell... Sigui com sigui el teu armari, sigui com sigui el teu estil, has de ser conscient de la importància de vestir, el que no implica haver de renunciar-hi.

Vestir bé comporta dedicar-se temps a un mateix, cuidar-se i respectar-se. Tu ets la persona a qui més hores has de dedicar, a la qual més has de cuidar, i això passa també per l'elecció del vestuari.

Després, és clar, hi ha els altres, les persones de l'entorn, aquells als quals es trasllada una imatge que hauria de ser d'acord amb la personalitat. El que portes posat, t'agradi o no, envia missatges als altres abans que obris la boca.

Vestir bé ens ajuda a veure'ns bé, i això implica guanyar en seguretat i sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. Cadascú ha d'explotar el seu costat elegant i sofisticat, la seva sensualitat, el seu glamour. Sigui com sigui la seva personalitat o el seu tipus de cos.

Un bon calçat per a començar

Cal fer-se amb un parell de bones sabates, que tinguin la qualitat suficient, que siguin còmodes i elegants, que vesteixin per si sols. No es necessiten molts parells, només uns quants que siguin prou versàtils, i que presentin una durabilitat suficient com perquè acompanyin durant anys.

En general, amb unes sneakers per al dia a a dia, unes sabates sport o botes una mica més arreglades, uns mocassins marrons i els clàssics sabates negres amb cordons per a cites més sofisticades, n'hi ha prou.

Ull a amb què es porten, i no només pel que fa a l'abillament, també als mitjons. És hora de deixar enrere el clàssic negre i arriscar-se amb colors i estampats originals que donaran un toc, triant segons el color de la sabata i d'altres complements, com la corbata. Els mitjons com a complement per marcar la diferència.

Zapatosobi.com, és un d'aquests llocs de la Xarxa que volen convertir-se en el teu temple, explica que el seu és recollir "la tendència en sabates per a home i dona", i afirmen que "és important que el Calçat a més d'estar de moda, va seguir una sabata, sabatilles, bota o Botí que i resulti còmode ".

Destacant els atributs

Tothom té alguna cosa que li agrada potenciar, i si encara no saps què és, és perquè no et coneixes prou. Escolta't, coneix-te i accepta't, com a pas bàsic, fonamental i previ a aprendre a vestir-se bé.

El cabell, per exemple, és una part del cos que juga un paper important en la imatge. Entre els més clàssics i els més atrevits, hi ha una infinitat de talls de cabell i pentinats entre els quals triar, i canviar d'imatge pot portar aires renovadors, revitalitzants.

Repassar els talls tendència pot servir, almenys, per recollir una idea del que es vol o el que podria quedar bé: el tupè (modern, clàssic o arrissat), més prim desenfadat, la cresta amb ratlla, el rapat pels laterals i la part de darrere, la ratlla a un costat de sempre, el serrell, el asimètric ... Idees hi ha moltíssimes.

Potser els cabells, o més aviat l'absència d'aquest, sigui un punt feble, una rèmora a l'hora de veure bé i tenir confiança en un mateix. Si és així, un implant capil·lar a Istanbul, a Turquia, és una de les possibilitats a contemplar.

Vestir amb realisme

Precisament perquè cadascú té els seus atributs, caldria escollir també de manera realista, sabent què senti bé.

Un dels factors a tenir en compte és l'edat. És cert que samarretes, texans i esportives sempre vénen bé, però també que, passada certa franja d'edat (al voltant dels 45-50 anys), deixar-les de costat en favor de camises, pantalons xinesos i sabates pot ser positiu.

Cal tenir en compte també la complexió. Als homes prims els pot anar bé introduir elements que aportin volum, com les butxaques, així com peces de roba que no s'enganxin massa, com els pantalons rectes.

Els de major amplada, han de jugar amb la verticalitat, amb les línies rectes i sòbries, i no amb elements que aportin volum. I, per descomptat, fer servir sempre la seva talla i no una més petita.

Els cossos més atlètics poden potenciar els seus trets amb camises, samarretes i pantalons més ajustats, encara que sense caure en el ridícul.

Dominar els bàsics

Una peça bàsica és aquella que mai passa de moda, que és altament combinable, elegant i que, per tant, ha de ser un imprescindible a l'armari. Les dones tenen les seves, i els homes també. I és que es pot vestir de mil maneres diferents amb peces bàsiques.

La camisa blanca és d'aquelles que no han de faltar, així que convé fins i tot tenir més d'una, amb diferents colls. Els polos són també molt versàtils, i treuen de dubtes quan un sap què posar-se per anar a treballar o per prendre una cervesa amb els amics. El blau marí, per exemple, és un excel·lent aliat, però val la pena fer-se amb més colors.

La samarreta blanca, el conjunt d'americana i pantalons blaus, el jersei, uns texans i un parell de cinturons sport i per vestir, completarien el set de bàsics.