Els germans Roca cuinaran el sopar benèfic posterior als Oscars

Es tracta d'una de les festes més importants que es fan després de la cerimònia

El Celler de Can Roca es posarà als fogons per a les estrelles de Hollywood. Els gironins han estat els escollits per preparar el menú del sopar de la Fundació Elton John del proper 4 de març. L'encàrrec ha arribat als germans del tercer millor restaurant del món a través de la Fundació BBVA i la branca americana del banc, BBVA Compass.

Després de la cerimònia d'entrega dels Oscars, Los Angeles s'omple de les conegudes com a 'after parties'. Una de les tres més populars és la d'Elton John que, a més, té finalitats solidàries. El britànic Gordon Ramsay va ser el xef de la passada edició. Per a Joan Roca, haver de cuinar per a un miler de personalitats del món del cinema és "un repte que ens agrada".

La proposta gastronòmica gravitarà sobre "plats de tradició familiar i sabors del Mediterrani". De fet, el primer que provaran els convidats és un canaló "amb recepta de la mare", segons ha revelat el xef. Després hi haurà un consomé a baixa temperatura de verdures i vieires.

De segon, els assistents podran triar entre un llobarro al Chardonnay amb nyoquis d'avellana, tòfona i llimona o un filet cuinat al vi negre amb coca de verdures. Abans de les postres, Roca ha preparat una amanida de formatge que podria ser d'origen català. El clàssic 'cromatisme taronja' del Celler de Can Roca serà el final dolç i refrescant de la vetllada.

La magnitud de l'encàrrec i la distància des del restaurant de Girona farà que comptin amb l'ajuda de cuiners locals. A més, l'estrella del sopar seran els productes de la zona de Califòrnia. La idea és donar vàries alternatives al miler de comensals. "Hem de tenir en compte que hi ha un públic heterogeni i hem de donar moltes alternatives", explica Roca.