Poma de Girona ja està present a Sri Lanka, Israel, Canadà i part d'Amèrica Llatina

Els productors participen a la fira Fruit Logistic de Berlín

L'IGP Poma de Girona continua amb la seva aposta per la internacionalització. Els productors d'aquesta fruita participen aquests dies a la fira Fruit Logístic que se celebra a Berlín (Alemanya). L'objectiu és mantenir l'expansió arreu del planeta, i és que ara mateix s'exporta un 30% de tota la collita, que aquest any ha estat al voltant de les 80.000 tones.
 
De fet, el producte està present a llocs com Sri Lanka, Israel, Canadà, bona part de l'Amèrica Llatina o el Golf Pèrsic. Des del sector es considera "molt important" la presència en una fira com la de Berlín, ja que està considera la líder en el món de les fruites i hortalisses. Les perspectives de cara aquest 2018 són "molt bones", pel què fa a l'exportació. De fet, segons el president de Poma de Girona, Llorenç Frigola, l'interès pel producte ha augmentat un 10% aquest any, especialment en països on fins ara no han estat presents com l'Índia.
 
Malgrat les bones xifres a l'hora de vendre fora, Frigola fa una aposta per incentivar el mercat espanyol. En aquest sentit, el president de la IGP lamenta que la meitat de les pomes que es consumeixen a l'Estat al llarg de l'any provenen de França o Itàlia. Fa uns mesos, Poma de Girona va denunciar que les distribuïdores els obligaven a treure l'etiqueta per tal d'evitar el boicot dels consumidors.

Poma de Girona és una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) en la que s'agrupen tres empreses, de tres comarques gironines diferents, i que que s'ocupen de la comercialització de la poma: Girona Fruits SCCL, amb seu a Bordils (Gironès), Giropoma Costa Brava, a Ullà (Baix Empordà) i Fructícola Empordà, a Sant Pere Pescador (Alt Empordà).

En total, Poma de Girona compta amb 79 socis productors que representen 1.700 hectàrees productives distribuïdes entre el Baix Empordà, l’Alt Empordà, La Selva i el Gironès. Poma de Girona cultiva cinc varietats entre les quals trobem Gala, Golden, Fuji, Red Delicious i Granny Smith.