Destinen 800.000 euros per fer una rotonda a Bellcaire d'Empordà

Els treballs començaran la propera tardor

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres per a la construcció d'una rotonda a la carretera GI-632 a Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà). La Generalitat invertirà 800.000 euros en els treball, que s'iniciaran durant tardor i tenen un termini d'execució de quatre mesos. Aquest punt de la carretera registra un trànsit de 6.200 vehicles diaris. L'objectiu és reordenar la circulació i millorar la seguretat viària. La rotonda tindrà un diàmetre exterior de quaranta metres i comptarà amb quatre ramals. Dos seran a la GI-632, un altre cap al nucli urbà de Bellcaire (conegut com a 'camí Fondo') i un altre al futur vial urbà previst en el planejament municipal.
 
El projecte licitat també inclou el drenatge de la rotonda a través d'un calaix de quatre metres d'amplada, dos d'alçada i una longitud de 32 metres. El calaix millorarà la capacitat hidràulica actual i donarà continuïtat a un torrent ja existent que creua la carretera. La il·luminació de l'espai es resoldrà amb una columna de 18 metres ubicada a l'illot central de la rotonda. Aquest espai, a més, s'enjardinarà amb gespa i oliveres.
 
Aquestes actuacions han de permetre reordenar el trànsit d'aquest punt i afavorir la seguretat viària a l'entrada al nucli urbà. La carretera GI-632 uneix Bellcaire amb l'Escala (Alt Empordà) i fa temps que la zona reclama aquesta rotonda.
 
La previsió inicial era que els treballs comencessin a principis de 2017 però s'hi han fet algunes modificacions, que han implicat reduir el nombre de ramals –passant de cinc a quatre-.