Denuncien una parella de Palafrugell per simular robatoris de mòbils per cobrar de les assegurances

Van denunciar en tres ocasions el furt de terminals per aconseguir telèfons nous

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un home i una dona de Palafrugell (Baix Empordà) per un delicte de simulació de tres furts. Els fets es remunten al passat 22 de gener quan l'home va presentar un denúncia pel robatori d'un mòbil de gama alta que hauria tingut lloc al carrer Sant Ramon de la població. Els agents van recollir la denúncia i van iniciar una investigació.
 
Els mossos, però, van veure que els indicis no concordaven i van començar a sospitar que el robatori era fals. I és que el 23 d'agost de 2017 el mateix home ja havia presentat una altra denúncia exposant els mateixos fets. Els investigadors van descobrir que, en aquell ocasió, la companyia asseguradora li va donar un telèfon nou però que, en realitat, aquest havia venut el terminal a una tercera persona. Després de la segona denúncia, l'home ja havia iniciat els tràmits per aconseguir un nou mòbil tot i que tenia en el seu poder el denunciat com a sostret.
 
Els mossos van detectar, poc després, que la parella del mateix home havia denunciat un altre robatori d'un mòbil el 4 d'agost de 2016 i que el cas tampoc s'havia resolt. Els agents van constatar que la denúncia també es va fer per aconseguir un terminal nou de manera fraudulenta perquè el suposadament robat el tenia en la seva possessió.

Per tot plegat, van denunciar a la parella per simular tres furts d'aparells de telefonia mòbil.

Els denunciats, que no tenien antecedents, passaran a disposició judicial quan siguin requerits pel jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.