''Anàvem a passar tres dies a La Molina i esperarem aquí fins que puguem pujar''

Diversos usuaris han quedat aturats a l'estació de Ripoll

Disset alumnes d'un institut de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i diversos usuaris han quedat aturats aquest dilluns al matí a l'estació de Ripoll per la interrupció de la línia de tren entre aquesta població i Puigcerdà.
 
Els estudiants de 1r d'ESO i 1r de Batxillerat es dirigien amb dos professors a passar tres dies esquiant a La Molina. "Quan estàvem a tres parades de La Molina ens han dit que hi havia hagut una baixada de tensió i arbres a les vies i que no es podia continuar", ha explicat el professor del centre, Xavi Ronda.
 
Esperen que a partir de les dues del migdia la circulació es pugui reprendre i puguin passar les colònies a l'estació d'esquí. "La nostra intenció no és tornar a Barcelona, esperarem aquí fins que puguem pujar", ha insistit.

La interrupció de la línia de tren entre Ripoll i Puigcerdà ha deixat diversos usuaris afectats. La neu ha obligat a tallar la R3 i aquells que es dirigien a l'estació d'esquí s'han hagut d'aturar a la capital del Ripollès. Això és el que els ha passat a un grup d'estudiants de l'institut Apel·les Mestres de l'Hospitalet de Llobregat, que anaven de tres dies de colònies a La Molina.

El professor del centre, Xavi Ronda, ha explicat que quan estaven a tres parades de l'estació d'esquí, els han anunciat que hi havia hagut una baixada de tensió i arbres a la via. "Ens han dit que no es podia continuar i ens han deixat aquí", ha dit. Com que tampoc s'hi pot circular per carretera, hauran d'esperar a què es reprenguin el servei. "La nostra intenció no és tornar a Barcelona, ens esperarem aquí fins que puguem pujar", ha insistit. "Ens han dit que potser a partir de les dues del migdia tornaran a circular trens", ha afegit Ronda.

Els disset alumnes del centre estaven molt "emocionats" amb l'excursió i esperen poder reprendre-les malgrat l'aturada d'aquest matí. "Jo estava molt emocionada i quan m'han dit que potser tornaríem a Barcelona m'he posat una mica trista però esperem que puguem anar de colònies", assegura l'estudiant de 1r d'ESO Sara Calero.

Aquest matí ella i altres estudiants d'aquest curs i de 1r de Batxillerat han estat jugant a l'estació amb la neu acumulada intentant fer menys llarga d'espera.

El mateix li ha passat a l'Anna Maria Sarró. Anava a passar dos dies esquiant però s'ha trobat amb la interrupció del servei. "Hem arribat a les nou i no ens han dit res, ens han deixat aquí i ens han dit que el proper tren potser el podrem agafar", diu Sarró. La seva intenció tampoc és tornar perquè ha pagar l'estada a l'estació d'esquí i el forfait.