Masella celebra el 50è aniversari amb una baixada de torxes amb 3.000 persones

Nolla destaca l'equilibri dels comptes i la "contínua innovació"

L'estació de Masella ha celebrat el 50è aniversari amb un acte central aquest dissabte que ha consistit amb una baixada de torxes amb 3.000 participants. A més, durant el dia des del Pla de Masella els visitants han gaudit de concerts i un castell de focs. El director de l'estació, Xavier Nolla, reconeix que per a ell és "un orgull" poder celebrar un dia com aquest i diu que la clau de la "bona salut de la instal·lació" és la "contínua innovació" i aconseguir un equilibri en els comptes. "Mai hem estirat més el braç que la màniga, i això ens ha permès mantenir-nos malgrat que som una estació privada", ha reblat. La multitudinària baixada de torxes ha precedit a l'obertura de Masella en horari nocturn, de dos quarts de vuit del vespre a les deu de la nit.

Mig segle fa de l'arrencada de Masella. Cinquanta anys que han servit perquè l'estació s'hagi situat com un dels referents del pirineu català. El seu director, Xavier Nolla, recorda que es tracta d'una instal·lació que no rep ajudes públiques i que aconsegueix tancar "en positiu" cada any. "El fet que tots els beneficis vagin destinats a reinvertir a l'estació és la causa de l'èxit", assenyala.

Nolla explica que més important és "oferir una bona matèria primera" als visitants. "Nosaltres sempre ens marquem l'objectiu de tenir la millor neu possible. Si el temps ens acompanya molt millor", destaca.Entre els actes que s'han fet hi ha hagut un concert de Pep Poblet, un piromusical que ha tenyit de color la muntanya de Tosa i una baixada de torxes amb 3.000 participants.

Tot plegat per commemorar els 50 anys de l'estació davant la mirada de centenars de persones que s'han acostat a gaudir de l'acte.

Una bona segona part de temporada

Preguntat per la segona meitat de temporada, Nolla s'ha mostrat "molt optimista" i "convençut" que pot ser "una de les millors" si continuen les nevades i l'abundant neu a les pistes del pirineu gironí.De fet, les passades festes de Nadal van deixar un "ple absolut" tant a les a l'estació com en els hotels de la zona. El domini Alp 2500 – que comparteix amb La Molina – també ha estat un reclam per part dels esquiadors que visiten l'estació de la Cerdanya.