Denunciat un home per conduir amb un excés de pes d'11.020 quilos

La furgoneta circulava amb restes de ferralla a l'interior

Agents dels Mossos d’Esquadra van denunciar administrativament, a Girona, un conductor de 38 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona, per diverses infraccions contemplades al Reglament General de Circulació i al Reglament d’Ordenació dels Transports Terrestres.

El dilluns 29 de gener, pels voltants de les vuit del vespre, una patrulla de l’Àrea Regional de Medi Ambient de Girona va aturar una furgoneta que circulava per la GI-533, de Salt direcció cap a Girona, amb excés de pes.

Una dotació de trànsit, que es va apropar al lloc dels fets per fer-se càrrec de l’actuació, va comprovar que es tractava d’una furgoneta amb plaques de matrícula nacional i que anava sobrecarregada amb restes de ferralla de vehicles.

Els agents van traslladar el vehicle fins una bàscula pel seu pesatge, amb un resultat de 14.520 kg, quan la massa màxima autoritzada és de 3.500 kg, per tant amb un excés del 314.86%, 11.020 kg, essent una infracció molt greu de transport. A la furgoneta li constava també la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) caducada.

Els mossos van denunciar el conductor al Servei Català de Trànsit per portar la ITV caducada i al Departament de Transports per un excés de pes molt greu, sancionat amb 4.000 euros, en base al Reglament d’Ordenació dels Transports Terrestres.

El vehicle va restar immobilitzat al lloc fins al moment en què desapareguessin les causes de l’excés de pes molt greu.

Els agents de trànsit ja havien denunciat, mesos abans, el mateix conductor per la mateixa irregularitat.