El CUAP Güell de Girona atén prop de 6.000 pacients durant el primer mes de servei

L'equipament es va transformar a mitjans de desembre

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Güell de Girona ha realitzat un total de 5.872 visites durant el seu primer mes de funcionament com a equipament d'atenció les 24 hores. El centre, abans anomenat Centre d'Atenció Continuada (CAC), es va transformar a mitjans de desembre per fer front a l'increment de la demanda de serveis sanitaris coincidint amb l'augment de casos de grip.
 
Durant aquest temps, ha realitzat 2.125 visites en horari nocturn i 3.747 en tram diürn. Del total, a més, 5.582 han estat per atendre urgències i la resta (290) han estat visites d'infermeria per a la realització de cures programades. El dia amb més càrrega registrada va ser el passat 30 de desembre, amb 351 pacients atesos. El 96,57% de les atencions s'han pogut resoldre satisfactòriament i només s'han hagut de derivar al Trueta un 3.43% dels casos. Aquestes derivacions s'han hagut de fer per complexitat clínica o per la necessitat de fer proves complementàries.
 
El Güell disposa de diversos efectius de medicina de família i d'infermeria que els dies laborables compta amb un equip des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre i en horari nocturn, amb dos. Els dissabtes, diumenges i festius, l'atenció la cobreixen tres equips en horari de dia (a banda d'un metge de reforç per al període de grip de deu del matí a les vuit del vespre) i dos equips de nit.

El dispositiu, a més, treballa de manera coordinada amb el telèfon d'emergències 061 i durant els dies laborables, ofereix un servei d'atenció a domicili.