Més de cent veïns assisteixen a la xerrada per parlar sobre el nou model de residus a Vilobí d'Onyar

La segona trobada serà avui a la tarda

Més d’un centenar de veïns han assistit aquest dimarts al vespre a la xerrada per parlar sobre el nou model de residus a aquest municipi, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar. Des d’una estona abans, la sala d’actes de Can Roscada es va anar omplint de gom a gom per escoltar totes les novetats del model de residus que hi ha previst posar-se en funcionament a Vilobí d’Onyar pròximament.

Durant la sessió els representants municipals, en aquest cas l’alcaldessa del municipi, Cristina Mundet; i Quim Vivas, regidor de Medi Ambient varen explicar els reptes que s’ha marcat el consistori vilobinenc per aquest 2018 i que esperen poder-los assolir amb la col•laboració de tots els veïns dels tres pobles que formen el municipi.

En el transcurs de l’acte, Quim Vivas va explicar que aquest canvi que des de l’Ajuntament es vol implantar ve empès per tres motius, com són el medi ambient, l’econòmic i també per poder obtenir recursos de km 0 per re-introduir-los als processos de fabricació del país. I és que tal com va recordar el responsable de Medi Ambient al consistori, a Vilobí d’Onyar, Salitja i Sant Dalmai es recicla entorn del 40% de les deixalles reciclables, enfront del 60% que Europa exigeix que s’assoleixi abans del 2020.

El regidor de Medi Ambient, Quim Vivas, va assegurar: “ Per assolir aquest percentatge amb el sistema de recollida actual no és possible, i com a Ajuntament tenim l’obligació de vetllar per l’economia del municipi, instaurant les mesures necessàries per contenir aquest augment de la taxa. Per això, des del consistori amb col•laboració amb el Consell Comarcal de la Selva s’està treballant sobre les vies més efectives d’incrementar el reciclatge en benefici del municipi i procurarem tirar-les endavant malgrat que això suposi instaurar sistemes més regulats per a tothom.” També van intervenir a la sessió els tècnics de Medi Ambient del Consell i de l’empresa NORA SA que van voler posar sobre la taula els avantatges d’aquest nou model de recollida porta a porta.

Segona xerrada

D’altra banda, i seguint la voluntat d’instaurar canvis significatius en els serveis municipals de recollida de residus per tal d’assegurar d’una manera més efectiva la correcta separació de tots els residus, el Consell Comarcal també realitzarà una xerrada per tractar sobre “El nou model de recollida de residus comercials 2018 a Vilobí d’Onyar”. Aquesta xerrada es farà aquest dimecres 24 a dos quarts de quatre de la tarda a la sala d’actes de Can Roscada.

En el transcurs de la xerrada, els tècnics del Consell donaran a conèixer quins són els canvis en la gestió de residus que l’Ajuntament del municipi té previst realitzar i el perquè d’aquesta determinació.

Aquelles persones que estiguin interessades a conèixer de primera mà aquest nou sistema que es vol implantar al municipi només cal que participin en una de les xerrades que s’hi han programat.