Principi i final per al millor descans; el llit canapè

Per ser feliç, mantenir-te actiu, competir i divertir-te, pensar millor, estar més confiat i segur, has de dormir bé. Has aconseguir un descans profund, que la ment i el cos aconsegueixin reposar les forces que la lluita diària desgasta sense compassió.

Per aconseguir aquest descans satisfactori i necessari podem recórrer a moltes tècniques, trucs i eines, però no es pot dubtar que la base primordial per aconseguir-ho és un bon lloc on dormir. No hi ha res millor que estirar-se a un bon llit per a aconseguir aquest estat de relaxació que necessitem. Tota la resta seran afegits, elements auxiliars que potenciaran aquest descans.

Existeixen molts estils i tipus de llits, materials en la seva composició i estructures en la seva fabricació, totes i cadascuna especials per a cada necessitat. El moble bàsic que definim com a llit està compost per una carcassa, sobre el qual es col·loca un matalàs, una o diverses coixins i diverses llençols depenent del confort desitjat.

La tendència global dins de les llars és buscar comoditat, tant per al descans de les persones com per a l'aprofitament de l'espai, la decoració, la ventilació, l'adaptabilitat i la neteja, perquè tot sigui un conjunt d'harmonia que convidi a la relaxació . Tots aquests avantatges són aprofitades si utilitzem el canapè com a suport per al llit.

El canapè, la millor opció per la llar i la persona

Podem definir canapè com la base encoixinada sobre la qual col·loquem el matalàs d'un llit. A partir d'aquí, podem aprofundir una mica més en la seva definició dient que, com a norma general, el canapè augmenta la seva funció i és, a més, un bagul, amb el que és aprofitat per guardar robes i objectes de tot tipus.

Hi ha una gran varietat de models de canapès i els trobes tots a la botiga en línia de canapès especialitzada; TopDormitorios. Bàsicament, es divideixen en dos grans grups, els canapès fixos i els canapès abatibles.

Els canapès fixos solen ser molt semblants a les bases entapissades, encara que la diferència ve determinada pel gruix de la tapa o base que és bastant gran. Això repercuteix en un augment de la bellesa i el disseny del llit. Com a norma general, el seu gruix ronda els 15 o els 16 centímetres, que sumats a la mida de les potes adquireixen una alçada total d'entre 30 i 35 cm.

Encara que existeixen diferents tipus, l'estructura més comuna en aquest tipus de canapè és metàl·lica, conformant un doble perímetre que es completa amb parets de fusta de DM, encoixinats i teixits en la seva superfície, per donar-li un aspecte visual més elegant.

El canapè abatible, consideracions

Si tenim en compte que els canapès van néixer com una solució efectiva als problemes d'espai de la majoria de les llars, els canapès abatibles es disposen com la millor opció per poder aprofitar el buit útil que queda sota el llit, ja que compten amb un bagul interior accessible, que vindrà delimitat per la pròpia estructura sobre la qual es recolza la tapa. Es converteix doncs, en un gran calaix l'obertura es realitza abatent, des del costat dels peus cap amunt.

El que hem de tenir en consideració a l'hora de triar un canapè abatible és, fonamentalment, que posseeixi una estructura realment resistent a l'exterior, així com que el fons o interior del propi canapè sigui prou sòlid com perquè pugui suportar el pes dels objectes que guardem al seu interior, sense que es trenqui o es deformi amb el pas del temps.

Altres conceptes per valorar han de ser el tipus d'obertura, que sigui senzill de manipular, tant per obrir-lo com per tancar-lo, el més utilitzat i aconsellable ve sent el dels pistons de gas, ja que són els més fàcils d'usar, silenciosos i resistents. Poden ser lateral o frontal, l'elecció d'aquest sistema quedarà supeditat a les dimensions de la teva dormitori, on hi hagi més espai serà millor col·locar l'obertura.

També és important la compatibilitat amb el teu matalàs, ja que el matalàs làtex no és compatible amb aquest tipus de suports, ja que necessiten somiers de làmines per permetre la ventilació. Per contra, els matalassos viscoelàstics, de molls o de diferents escumes si són compatibles amb canapès de qualsevol tipus o model. També cal vigilar les mesures dels matalassos, que han de ser iguals.

Finalment, els canapès han d'oferir seguretat, oferint estabilitat, com més pesi menys es desplaçarà amb els moviments que realitzem sobre el llit. Per als canapès abatibles amb una base entapissada hem d'assegurar que el teixit que usem sigui antilliscant, perquè el matalàs no es mogui. Si porta una vareta de subjecció per al matalàs, molt millor, d'aquesta manera estarem més segurs quan ho abramosde que el matalàs no se'ns caurà a sobre.