4.000 gironins fan tres minuts de silenci a la plaça del Vi per l'empresonament dels 'Jordis'

Denuncien que l'estat espanyol actua "com una dictadura"

Òmnium i l'ANC havien fet una crida a omplir, a les vuit del vespre, les places de davant dels ajuntaments de tot el país per exigir l'alliberament dels 'Jordis', just quan fa tres mesos que la magistrada de l'Audiència de Girona els van enviar a Soto del Real. A Girona, 4.000 persones s'han concentrat a la plaça del Vi.

L'acte ha començat amb tres minuts de silenci, un per cada mes d'empresonament. A banda dels groc (en llaços, cartolines, bufandes i pancartes), a la concentració d'aquest dimarts també s'hi ha afegit la llum de les llanternes dels mòbils. L'objectiu, fer arribar "l'escalf" dels poble català a Sánchez i Cuixart però també a la resta de "presos polítics": Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Blanca de Llobet i Jordi Alemany ha llegit el manifest unitari, que ha servit per denunciar que l'estat espanyol actua "com una dictadura" perquè liquida drets bàsics i fonamentals. "La injusta situació dels presos polítics ens demostra que s'estan vulnerant el dret d'expressió, d'opinió, de manifestació, d'associació i participació", critica el manifest que afegeix que als presos se'ls està restringint el dret a participar de l'activitat política.

Al final, han llançat un missatge als 'Jordis'. "Sou l'exemple viu de la lluita pacífica d'un poble per a una societat més lliure. Ens volien aïllar i estem més units que mai", han afirmat. El manifest conclou recalcant que tots quatre són a la presó per "raons polítiques". I amb una promesa: "No defallirem, seguirem alçant la veu per denunciar tants cops com calgui aquesta injustícia majúscula".

L'acte s'ha acabat amb el cant dels Segadors. "L'himne que alguns no volen però que és l'himne de tots els catalans", ha defensat Sergi Font (Òmnium).