La FPdGi anuncia que Girona tornarà a acollir el lliurament dels seus Premis

L'entitat engega un any més una gira per cinc ciutats espanyoles

Falta confirmar data i escenari, però allò que ja és clar és que Girona tornarà a acollir els Premis FPdGi aquest 2018. L'entitat ho ha donat a conèixer aquest dimarts, en un context marcat per les baixes d'alguns dels seus patrons (com la Cambra de Comerç) i les tibantors amb l'Ajuntament de Girona.

D'entrada, els Premis se celebraran el darrer cap de setmana de juny (com ja és habitual). De moment, la FPdGi ja ha fet arribar la seva proposta de dates a la Casa Reial i resta a l'espera de rebre la confirmació que el monarca Felip VI i la seva esposa, la reina Letizia, viatjaran fins a Girona per presidir l'entrega.

Precisament, la FPdGi engegarà a partir d'aquest febrer una gira per cinc ciutats espanyoles per reunir els jurats d'experts i proclamar els guardonats d'aquesta edició. Entre principis de febrer i d'abril, els premiats es donaran a conèixer a Mèrida (Arts i Lletres), Sevilla (Recerca Científica), Santa Cruz de Tenerife (Empresa), l'Hospitalet de Llobregat (Social) i Sòria (Entitat Internacional).

Els Premis FPdGi estan dotats amb 10.000 euros cadascun i la reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz (Premi Nacional d'Arts Plàstiques l'any 2000). Reconeixen la trajectòria innovadora i emprenedora de nois d'entre 18 i 35 anys, així com la d'una entitat de la Unió Europea que treballa a favor dels joves.