L'exconseller Santi Vila és nomenat director general d'Aigües de Banyoles

El consell d'administració de l'empresa ho va acordar en la reunió d'ahir

L'exconseller Santi Vila ha estat nomenat director general d'Aigües de Banyoles segons informa la mateixa empresa al seu web. S'ha decidit en el consell d'administració reunit ahir dilluns. Creada l'any 1930, l'empresa es dedica a la captació, tractament i distribució d'aigua a la capital del Pla de l'Estany i rodalies. Tot i que no es donen més motius, cal recordar que quan Vila era conseller de Territori i Sostenibilitat va treballar per aconseguir que l'ACA deixés de cobrar el cànon de captació de l'aigua de l'estany, entenent que calia "blindar" aquest municipi per la seva "excepcionalitat". Representaven uns 33.000 euros a l'any que assumia l'Ajuntament de Banyoles.
 
La mesura va entrar en vigor el gener del 2014, després que es modifiqués la Llei de les Aigües del 2003 a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat. D'aquesta manera, es reconeixia que l'aigua de l'estany és un bé comunal i un recurs natural que pertany als ciutadans. Banyoles va convertir-se des de llavors en l'únic municipi català que no ho ha de pagar el cànon de captació.
 
Precisament ahir dilluns, l'exconseller i exalcalde de Figueres va anunciar en una entrevista a RAC1 que s'incorporava al sector privat sense especificar on. També va assenyalar que no descartava presentar-se per ser candidat del PDeCAT a Barcelona en les pròximes eleccions.

Vila ha assumit el càrrec de director general d'Aigües de Banyoles dos anys i un dia després de deixar la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Concretament, va deixar d'estar al capdavant del departament el 14 de gener del 2016. D'aquesta manera, s'ajusta exactament al límit de dos anys que estableix el règim d'incompatibilitats per a alts càrrecs que estan al servei de la Generalitat.

Santi Vila substituirà Àngel Dutras, que es qui estava al capdavant de l'empresa fins ara.