Les oficines de correus gironines, desbordades

Només a Maçanet hi hauria 800 notificacions i 5.500 objectes pendents de repartiment

La secció sindical de CGT-Correus Girona denuncia "excés de correspondència acumulada" per falta de personal a municipis com Maçanet de la Selva (Selva), Sils o Olot (Garrotxa). En aquest municipi, la CGT alerta que hi hauria unes 800 notificacions acumulades i prop de 5.000 objectes pendents de repartiment. En el cas de Sils i Olot, afirmen que hi hauria més de 2.000 productes que no s'han pogut entregar als seus destinataris. El sindicat ha demanat a Prefectura Provincial de Correus a Girona i al comitè provincial que contracti més personal però assegura que enlloc d'això, "l'única mesura" que s'ha pres a Maçanet i en d'altres poblacions gironines ha estat "oferir hores extra al personal".
 
El sindicat alerta que després de les recents campanyes de Nadal i eleccions, amb l'augment de paqueteria que impliquen, la falta de personal a diverses oficines de correus gironines és "alarmant i preocupant".

Aquesta situació, assegura la CGT, ha provocat que a Maçanet de la selva hi hagi una acumulació d'aproximadament 800 notificacions pendents i gairebé 5.500 objectes que no s'han repartit als seus destinataris.

Un escenari similar hi hauria a d'altres poblacions com Sils i Olot, on el sindicat calcula que hi hauria més de 2.000 objectes acumulats.

La CGT atribueix la situació a la falta de personal i ha demanat a la Prefectura Provincial de Girona i al comitè provincial que hi posin remei. Malgrat això, asseguren que, de moment, l'única mesura que s'ha pres ha estat oferir hores extra als treballadors. Tot plegat, afirmen, provoca un augment d'estrès al personal que hi treballa.