ERC demana fomentar i regular els espais de pícnic i lleure a Girona

Denuncien la “massificació” d’alguns espais

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà al proper Ple una moció per al foment i la regulació dels espais de pícnic i lleure a la ciutat. Maria Mercè Roca ha celebrat que “cada vegada és més freqüent que la ciutadania passi una part del seu temps lliure a parcs i espais oberts que llinden entre el medi urbà i el natural, com Sant Daniel i les Gavarres, les Hortes de Santa Eugènia o els boscos de Palau”. Segons la regidora, iniciatives com el projecte Vora o Camins de Barri “estan contribuint a posar en valor aquests espais i a recuperar-los per a l’ús i gaudi ciutadà, i això és una molt bona notícia”.

Tanmateix, la cap de l’oposició ha alertat del risc que “la massificació d’alguns espais com la Font del Ferro o Sant Miquel provoqui que aquestes activitats de lleure acabin morint d’èxit”, i s’ha referit no només a la incomoditat de la manca d’espai, sinó també a “problemes de convivència amb el veïnat proper derivat d’algunes accions com ara l’accés a aquestes zones amb vehicle privat o l’acumulació de residus”.

Per solucionar aquest problema, la coalició proposa “establir noves zones de pícnic i lleure que diversifiquin l’oferta i descongestionin els espais que actualment estan sobreocupats”. En aquest sentit, proposen que l’Ajuntament vetlli per a què l’entorn estigui “dotat de mobiliari, de contenidors per a la brossa i d’altres elements que facilitin el bon ús de l’espai, així com es tingui cura del seu manteniment des del Consistori”.

Paral·lelament, demanen “estudiar nous mètodes de gestió que facin compatible l’ús social i esportiu del medi natural amb el respecte als diferents valor del paisatge”, i a tal efecte proposen també que es difonguin “recomanacions de bones pràctiques en relació a l’accés i ús del medi natural de la ciutat”.

A mode de conclusió, Maria Mercè Roca ha declarat que “el nostre objectiu és aprofundir encara més en la interacció entre la ciutadania i l’entorn natural, però amb respecte pel medi i evitant la massificació”. Per això, ha afegit, “habilitar nous espais i ordenar millor els ja existents és garantia de la consecució d’aquests objectius”.