El Girona inagura l’any amb una derrota a Mestalla

Portu ha avançat els gironins i Ramalho, en pròpia porteria, i Parejo, de penal, han fet els gols dels València

El Girona FC ha caigut derrotat contra el València CF (2-1) a Mestalla. Els de Machín s'han avançat amb un gol de Portu, però Ramalho, en pròpia porteria, i Parejo, de penal, han donat la victòria al conjunt local.

Machín ha optat per introduir algunes variacions al centre del camp per afrontar el matx de Mestalla.  Han tornat Pere Pons i Àlex Granell i han caigut Aleix i Borja Garcia.

El Girona FC ha sortit amb intensitat i al minut 3 ha tingut una primera arribada clara de Juanpe que ha aturat Neto. Poc després, al 8, els de Machín han aconseguit avançar-se al marcador. Ha estat després d’una gran jugada individual de Mojica que ha centrat cap a Portu i aquest, amb una inapel·lable rematada de cap, ha fet el primer dels gironins.

Després del gol, els visitants s’han tancat enrere i el València ha tingut protagonisme. Els de Marcelino han creat perill amb arribades de Guedes i Garay fins que, al minut 26, ha arribat el gol de l’empat. Ha estat gràcies a Guedes, que ha superat Maffeo i ha posat un centre a l’àrea. Ramalho ha intentat desviar la pilota amb la mala fortuna que ha acabat fent-se un gol en pròpia porteria.

Amb l’empat, els locals han seguit mantenint el domini i han posat contra les cordes a un Girona incapaç de mantenir la possessió. Paulista ha tingut un xut potent que Bono ha desviat amb una gran aturada.

A les acaballes de la primera part, Guedes ha centrat a l’àrea i la pilota s’ha passejat per la línia de gol però cap jugador del València hi ha arribat per fer el segon.

Per la segona part, Pablo Machín ha introduït un canvi ofensiu a l’onze i ha entrat Borja Garcia per Àlex Granell. Quan només havia transcorregut un minut, l’àrbitre ha xiulat penal per una acció de Pablo Maffeo sobre Gayá. L’executor ha estat Parejo, que sense dubtar-ho ha superat Bono avançant així els locals.

Els de Marcelino han seguit mantenint el domini amb arribades de Rodrigo i Santi Mina. Els de Machín han tingut poca presència en atac. L’arribada més clara ha estat una doble ocasió de Mojica i Pere Pons en la que el porter Neto ha tingut dues intervencions que han evitat el gol.

Al 65, Machín ha fet el segon canvi. Ha entrat Aday substituint Maffeo i al 75 ha entrat Marlos Moreno per Mojica. Ho ha intentat el Girona amb una ocasió de Borja i amb un remat de cap de Stuani que ha aturat Neto amb una gran intervenció.

Al tram final del partit, els visitants han pogut fer el gol de l’empat amb una falta a la frontal de l’àrea que David Timor ha estavellat a la barrera.

El València ha tingut una doble ocasió que podria haver acabat amb el tercer gol dels locals. Ha estat després d’un xut de Rodrigo que ha refusat Bono. La pilota ha arribat a Maksimovic, qui ha rematat però el porter visitant ha atrapat l’esfèrica. A l’afegit, Vietto ha pogut sentenciar el partit però el seu xut ha marxat desviat