Els hotels de la Cerdanya i Ripollès preveuen plena ocupació aquest Cap d'Any

Es calcula que les reserves se situïn entre el 50% i el 90% durant la setmana de Nadal

Els agremiats de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona afirmen que l'ocupació durant els dies de Nadal i Cap d'Any serà similar a l'any passat. A la ciutat de Girona, però, són més optimistes i calculen que serà millor gràcies al fet que Nadal i la revetlla de Cap d'any cauen en pont.

Pel que fa als dies de Nadal, els hotels recollits sota la marca Pirineu Girona seran els que registraran una millor ocupació per la presència de neu i les estacions d'esquí en marxa. Es preveu que les reserves del Ripollès arribin al 80% i a la Cerdanya, al 90%. Per contra, a les comarques d'interior de la Garrotxa i la Selva interior, esperen quedar-se al 50%. Cal tenir en compte que molts establiments aprofiten aquests dies per fer vacances.

A Girona i a rodalies, es preveu una ocupació del 70% mentre a les zones de la Costa Brava Centre i la Selva Marítima es quedarà al 60%. Aquest període de l'any, els establiments del litoral gironí només tenen un 10% de la flota oberta. Destaca també la zona de l'Alt Empordà, on els establiments oberts són els de Figueres i els municipis d'interior. En aquest cas, confien arribar al 40% d'ocupació.

Plena ocupació a la Cerdanya per Cap d'Any

Les millors dades, però, s'esperen per Cap d'Any seguint la tendència de cada any. Aquest període comença el dia 30 de desembre i acaba el dia 1 de gener. S'espera arribar a la plena ocupació a la Cerdanya i Ripollès. Respecte els hotels de les comarques d’interior, l’ocupació serà del 80% a la Garrotxa i a la Selva Interior mentre que a Girona s’espera fregar el 95%. Al litoral gironí, els hotels oberts preveuen una ocupació del 90% tan a la Costa Brava Centre com a la Selva Marítima, i a l’Alt Empordà d’un 60%.

D'altra banda, els hotels gironins ofereixen paquets especials per la nit de Cap d'Any on el més habitual és l'oferta del sopar, allotjament i esmorzar. Tot i això, també hi ha altres opcions que van des de sopar amb allotjament, esmorzar i ball; tres nits amb esmorzar i dos sopars o sopar amb allotjament, esmorzar, ball i barra lliure.

Una mitjana d'entre dues i tres nits

La mitjana d’estades per aquest Nadal i Cap d'Any oscil·la entre dues i tres nits, essent el 31 de desembre el de major ocupació a tota la demarcació. Quant al perfil, els que pernoctaran seran famílies de la demarcació i de la resta de punts de Catalunya, especialment de Barcelona i rodalies. En el cas del litoral i de la ciutat de Girona, s'espera una "important presència" de turistes francesos.

En el cas del sector de la restauració, les previsions també són bones per aquests dies. Com és habitual, el dia amb més reserves serà el 31 de desembre, dia de la revetlla de Cap d'Any.

El sector de la restauració de la província de Girona valora positivament l’ocupació de les vacances de Nadal i Cap d’Any. El dia que hi haurà més reserves serà el 31 de desembre coincidint amb la revetlla de Cap d’Any. Pel que fa als preus dels menús de Nadal i Sant Esteve els preus se situen entre els 40 euros i els 45 euros per persona mentre que per Cap d'Any són d'entre 100 euros i 105 euros.