Netegen un tram de la llera del riu Ter a Girona per evitar inundacions i treure espècies invasores

Els treballs han costat més de 12.300 euros

La neteja d'una part de la llera del riu Ter al seu pas per Girona ha finalitzat. Aquesta actuació s'ha fet entre la passera de vianants de Fontajau i el pont de l'Avinguda de França, un tram on la vegetació de la llera era especialment densa. El cost de la neteja ha estat de més de 12.300 euros. El 80% s'ha assumit des de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el 20% restant, l'Ajuntament de Girona.
 
Els treballs s'han centrat en una desbrossada selectiva de la biomassa, la tala de vegetació invasora, la retirada d'arbres morts o caiguts, l'eliminació de canyes i el moviment de sediments acumulats. L'objectiu de l'actuació és garantir que l'aigua pugui circular amb facilitat per la zona i minimitzar el risc de possibles inundacions.
 
L'ACA també ha acabat les feines que estaven en marxa a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany). En concret, s'ha fet la neteja d'un tram d'un quilòmetre de la riera Remençà, a la zona més pròxima al polígon industrial de Pont-Xetmar. Les actuacions han costat un total de 6.500 euros.