Proposta d'any nou: invertir en educació

Cursos, oposicions, cultura,... tot al teu abast

Finalitza un cicle i és hora de fer comptes sobre les fites assolides durant els últims 12 mesos. Els propòsits fixats a l'inici de l'any passen a revisió per definir si van ser assolits o mereixen una segona oportunitat en el 2018 que va a començar.

Són nombroses les metes que es poden traçar abans de l'arrencada d'un any nou. Aquestes van des de baixar de pes, viatjar, comprar cotxe, aprendre un nou idioma, aconseguir feina o començar estudis acadèmics.

Cada vegada més persones mostren interès en capacitar-se en àrees del seu propi camp de treball o en altres aspectes professionals, culturals o relacionats amb les arts.

I és que, amb l'inici d'un nou cicle, les metes es renoven per seguir recollint èxits econòmics, laborals o sentimentals. En la majoria dels èxits aconseguits l'educació haurà jugat un paper important, de manera que cal atorgar un lloc privilegiat en els nous reptes per assumir.

Ja sigui que es faci un curs per aprendre alemany, entendre de què va la neurolingüística o conèixer les tècniques bàsiques per elaborar una escultura, l'educació sempre serà considerada com la millor inversió que pot fer una persona per al seu creixement personal.

Coneixement humà

Totes les àrees del coneixement humà són investigades cada dia per milions de persones, que intenten obtenir respostes amb els seus anàlisis científiques, culturals o fins literaris.

Això no només abasta el pla civil, sinó que també inclou l'àmbit militar i de seguretat pública. Així ho sap el personal de Avefor Formació, que és una acadèmia líder per fer oposicions per a suboficial de la Guàrdia Civil.

Des del seu portal avefor.com, els especialistes posen a disposició dels alumnes diversos recursos per començar la seva preparació i optar a ingressar a l'acadèmia de suboficials de la Guàrdia Civil.

"Aprofitem tots els recursos tecnològics per oferir un millor servei a tot Espanya. Disposem del material didàctic i els recursos de més qualitat del mercat ", informen els experts des de la pàgina web.

Segons les xifres subministrades per la pròpia institució, gairebé el 100% dels participants en els cursos són admesos per l'Acadèmia, el que parla de la bona preparació que reben abans de realitzar les avaluacions de rigor.

Aprenentatge cultural

Adquirir nous coneixements també pot abastar el món de la cultura i de les arts. Les dues disciplines busquen plasmar la visió que pugui tenir un escultor i reflectir-la, a través dels materials utilitzats, en una obra d'art.

Per abordar el tema, els professionals del portal carlosborras.es, una pàgina que té com a protagonista l'art, ofereixen tutorials per a modelar, així com el curs d'escultura i pintura.

El portal també és una font d'informació, amb els millors consells per saber com fer una escultura hiperrealista, com esculpir el poliestirè expandit o com utilitzar de la millor manera la plastilina Chavant.

Al lloc web també es poden apreciar vídeos, amb els que s'ofereixen detalls sobre el procés d'elaboració de les escultures. També disposen de comptes en les xarxes socials, com Instagram i Facebook, des d'on comparteixen totes les creacions amb els seus seguidors.

Els processos creatius tenen nombroses aplicacions i engloben altres camps, com el disseny. Per a aquesta temporada de Nadal, són milers les noves creacions que poden trobar a cada cantonada.

És l'ocasió més propícia per regalar targetes nadalenques. Al portal tarjetas.365imagenesbonitas.com es poden trobar tarjetas.365imagenesbonitas.com amb els més originals dissenys per a qualsevol època de l'any.

"Regalar una targeta com a forma de felicitació sempre servirà per commemorar un moment de felicitat", indiquen els experts des de la pàgina web.

Cursos a distància

La innovació i els avenços de la tecnologia han expandit l'abast de l'educació. L'aprenentatge ja no està limitat per haver d'acudir a classe, on un mestre imparteix els seus coneixements i els alumnes escolten detingudament.

Ara l'educació pot traspassar fronteres regionals o internacionals a través dels serveis que ofereix Internet. Els recursos disposats en aquesta plataforma, en conjunt amb una adequada metodologia d'ensenyament, han aconseguit avenços majúsculs que fa a la difusió del coneixement, especialment a les zones més desfavorides o allunyades dels centres urbans.

Un exemple reeixit d'aquesta modalitat d'estudis és el que ofereix el portal cursossubvencionadosbarcelona.com, una pàgina a Barcelona en què es poden trobar cursos de vendes, així com de comptabilitat, desenvolupament web, idiomes, informàtica o màrqueting, entre d'altres.

Es tracta de cursos en línia o cursos a distància, amb els quals qualsevol persona pot capacitar des de qualsevol lloc que disposi d'un ordinador amb connexió a Internet.

Per obtenir una major informació sobre tota l'oferta de cursos que té la pàgina, l'usuari només ha d'accedir al següent enllaç: cursossubvencionadosbarcelona.com

L'educació a distància és una modalitat que segueix en ple procés d'expansió a tot el món. Cada vegada més, les universitats i altres centres d'estudis busquen noves alternatives per oferir coneixement a través de la xarxa.

L'ús de recursos multimèdia, les avaluacions en línia i l'assignació de tasques a través de diverses eines col·laboratives representen la pedra angular d'aquest tipus d'estudis.

Una de les principals avantatges d'aquest sistema és que l'ensenyament s'efectua de forma autodidacta; és a dir, el propi estudiant tria com estudiar i a quin ritme.

L'educació i la difusió de coneixements representen la columna vertebral per al desenvolupament i la capacitació dels éssers humans. Ha estat gràcies a l'ensenyament que les societats modernes s'han desenvolupat i arribat a nivells de vida mai sospitats fins fa algunes dècades. Ara, amb la massificació d'Internet i millors velocitats de connexió, sorgiran noves forma d'impartir els coneixements, sempre tenint com a base els recursos multimèdia i la immediatesa amb la qual funciona la xarxa.

L'objectiu de tots aquests avenços és que més persones puguin rebre una educació de qualitat. Com Dret Humà, els processos educatius han de ser respectats pels governs i consagrats per les institucions de tot el món.