En marxa la nova unitat d'Arrítmies del Trueta que permetrà fer 300 estudis electrofisiològics a l'any

Permetrà posar desfibril·ladors a un centenar de pacients de forma anual

Aquest desembre s'ha posat en marxa la nova unitat d’Arrítmies de l'Hospital Josep Trueta de Girona. Està ubicada a la sisena planta i consta d'un tractament d'arrítimes i un espai de control dels pacients. També comparteix una zona de recuperació amb vuit llits amb la sala d'Hemodinàmica. Des de fa uns mesos, l'hospital ja ha incorporat els desfibril·ladors automàtics implantables (DAI) cardíacs, un procediment que fins ara s'havia de fer a altres centres de Barcelona, permetent així reduir l'espera dels pacients i fer-ne un seguiment.
 
Es calcula que quan la nova unitat estigui consolidada s’hi posaran desfibril·ladors a un centenar de pacients gironins cada any. A més a més, s'ha posat també en marxa una sala d'Electrofisiologia, que permetrà fer uns 300 estudis per detectar i tractar irregularitats en el batec del cor a través de procediments guiats per cateterisme.
 
Per acollir la nova unitat d'Arrítmies s'ha hagut '’habilitar un nou espai per a la imatge cardíaca, que s'ha traslladat a la setena planta. En el cas de la nova unitat d'Imatge, s'han adquirit aparells d'última generació.

Segons l'ICS-IAS, la inversió a les unitats d'Arrítimes i d'Imatge és de prop de 4 milions d'euros, entre els costos d'obra i els aparells. D'aquesta manera, el Trueta fa una "aposta ferma per una cardiologia capdavantera del màxim nivell", amb tecnologies "innovadores" per fer una "valoració i tractaments acurats i sense necessitat de traslladar-los a altres hospitals".

El Trueta té una població de referència de 741.000 habitants, xifra que el converteix en el segon hospital amb més població de Catalunya.