El jutjat envia a presó l'autor del tiroteig davant una discoteca de Figueres

L'arrestat va efectuar fins a set dispars contra tres homes després que els seus cotxes xoquessin

El jutjat ha enviat a presó l'autor del tiroteig a la zona d'oci nocturn del recinte firal de Figueres. Els fets van tenir lloc la matinada del 5 de novembre, quan el cotxe que conduïa el detingut va xocar contra un altre, a l'interior del qual hi anaven tres homes. Sembla ser que el detonant del tiroteig va ser l'enemistat que l'arrestat tenia amb una de les víctimes, perquè l'havia denunciat anteriorment. El detingut, que és d'origen cubà, va efectuar com a mínim set dispars contra l'altre vehicle i després va fugir. Els Mossos d'Esquadra no el van poder localitzar fins aquest dimarts, després de trobar el seu cotxe aparcat en un carrer de Figueres i instal·lar-hi un dispositiu de seguiment. El detingut, Ckeylis M.D., s'havia amagat a Masquefa (Anoia). El fiscal li imputa tres delictes de temptativa d'homicidi i un de tinença il·lícita d'armes.
 
El tiroteig va tenir lloc el 5 de novembre a l'aparcament de la discoteca 'Luxury'. Cap a dos quarts de cinc de la nit, el cotxe que conduïa l'arrestat i el de les víctimes van xocar. Segons recull la interlocutòria de presó, però, el detonant del tiroteig no va ser l'accident, sinó l'enemistat que el detingut tenia amb una de les víctimes (perquè l'havia denunciat anteriorment per detenció il·legal).

Després del xoc, Ckeylis M.D. va disparar com a mínim fins a set vegades contra l'altre cotxe. La majoria dels trets van impactar a la part davantera del vehicle i un d'ells, "que podria haver estat mortal per al conductor", va esberlar el vidre.

Els tres homes que anaven a l'altre cotxe no van patir ferides. Després d'efectuar la rajada de trets, Ckeylis M.D., que és d'origen cubà però té nacionalitat espanyola, va fugir i es va fer fonedís. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per localitzar-lo, i no va ser fins a principis d'aquesta setmana quan el van poder detenir.

Nou dies després del tiroteig, el 14 de novembre, la policia va trobar el cotxe del sospitós aparcat en un carrer de Figueres. Els Mossos van instal·lar un dispositiu de seguiment al vehicle i, gràcies a això, van poder detenir-lo. Ckeylis M.D. s'havia amagat amb la seva parella en una casa de Masquefa, on vivia amb uns familiars.

A presó

Aquest divendres, l'arrestat ha passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Figueres. Tot i que ha assegurat que la matinada del tiroteig ell es trobava a Sabadell, el jutge subratlla que hi ha prou proves que l'apunten directament com l'autor dels trets.

Entre aquestes, el fet que el seu cotxe estava abonyegat, que les càmeres de videovigilància de la zona van gravar l'accident o que les tres víctimes l'han identificat durant una roda de reconeixement. A més, la interlocutòria també diu que Ckeylis M.D. va entregar una arma a la policia quan el van detenir (que ara s'haurà d'examinar si és la que va efectuar els trets).

El jutjat ha enviat Ckeylis M.D. a presó sense fiança atenent la petició del fiscal i l'acusació particular, que exerceix l'advocat Àlex Moreno del despatx Bech de Careda. No només per la "gravetat" dels delictes que se li imputen, sinó també perquè entén que hi ha una "alta probabilitat" que intenti fugir, no té arrelament i, a més, hi ha risc que delinqueixi de nou.

El fiscal el considera autor de tres temptatives d'homicidi i d'un delicte de tinença il·lícita d'armes. Per la seva banda, l'acusació particular eleva la qualificació a tres temptatives d'assassinat, a més de la tinença il·lícita d'armes.